eTrebinje
Najnovije Trebinje

Bodiroga: Trebinje je grad heroj koji se čitav rat branio od Hrvatske

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi Trebinjske brigade i kod Spomenika braniocima Trebinja, danas je obilježena 31 godina od agresije hrvatskih snaga na područje tadašnje opštine Trebinje.

Taj prvi oktobar 1991. godine prvi je, i ujedno jedan od najtežih dana Otadžbinskog rata na trebinjskom području. Tog dana od artiljerijske vatre od strane hrvatskih paravojnih formacija na širem području Ivanice poginulo je 16 pripadnika JNA i više njih ranjeno, među njima osam Trebinjaca.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Dejan Bodiroga rekao je da je današnji dan podsjećanje na dan kad su paravojne jedinice hrvatske vojske ispalile granate na područje Ivanice.

„Trebinje je grad heroj koji se čitav rat branio od Hrvatske“, rekao je Bodiroga.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je  da ovaj grad treba da bude pozitivan primjer onoga što je učinjeno za boračke kategorije, podsjetivši na projekte kojima je pružena nadoknada i podrška borcima i njihovim porodicama.

Predsjednik Predsjedništva gradske Boračke organizacije Trebinje Pero Vukalović izrazio je nezadovoljstvo položajem boraca i njihovih porodica u Trebinju i Srpskoj.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu život za Republiku Srpsku dalo je 268 boraca Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više