eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Ko su budući ministri: Rajčević, Pašalić, Ćorić odlaze sa funkcija

Izvor: CAPITL

Fotografija:


Četiri aktuelna ministra zadržaće svoje resore i novom kabinetu Radovana Viškovića, dva ministra će na čelo drugih resora, a u novoj Vladi Srpske sjediće deset novih imena, otkriva CAPITAL.

Prema  izvorima Capitala bliskim aktuelnom i budućem premijeru RS, u istim foteljama će ostati ministri finansija Zora Vidović, energetike i rudarstva Petar Đokić, prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenka Golić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

“Dosadašnji ministar pravde Anton Kasipović sa te funkcije će preći, odnosno vratiti se na čelo ministarstva prosvjete i kulture kojim je rukovodio od 2006. do 2014. godine, dok će se ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić preseliti na čelo ministarstva porodice, omladine i sporta”, tvrdi izvor Capitala.

On dodaje da je tačno ono što su već objavili medij da će novi ministar unutrašnjih poslova biti sadašnji generani sekretar Vlade Siniša Karan, a novi ministar pravde trenutni potpredsjednik dobojske skupštine Miloš Bukejlović.

“Lider Demosa Nedeljko Čubrilović vratiće se na čelo ministarstva saobraćaja i veza kojim je rukovodio od 2006. do 2014. godine. Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće sadašnji pomoćnik ministra Goran Bursać, novi ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo umjesto Srđana Rajčevića biće profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Željko Budimir. Vjekoslav Petričević se bori da ostane član Vlade, ali najvjerovatnije da će novi ministar privrede i preduzetništva biti Diko Cvjetinović iz NPS-a”, kaže  izvor Capitala.

On dodaje da bi novi ministar uprave i lokalne samouprave mogao da bude Denis Šulić, ističući da nije isključeno da Senka Jujić ostane u fotelji, a da Šulić i u naredne četiri godine ostane u fotelji potpredsjednika NSRS.

Kada je riječ o preostalim ministarstvima, nastavlja naš izvor, ministar zdravlja i socijalne zaštite biće iz SNSD-a, dok se za funkcije ministara trgovine i turizma, te rada i boračko-invalidske zaštite vodi trka između SP-a, NPS-a i Ujedinjene Srpske.

“Ministar rada i boračko-invalidske zaštite sasvim sigurno će biti Srbin, a aspiracije da zasjedne u tu fotelju ima Kostadin Vasić iz US. U tom slučaju ministri zdravlja i socijalne zaštite, te trgovine i turizma moraju da budu Hrvat i Bošnjak. Ako Senka Jujić ostane ministarka uprave i lokalne samouprave, onda će ministar trgovine i turizma najvjerovatnije biti iz SP-a”, objašnjavaju iz Capitala.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više