eTrebinje
Najnovije Trebinje

Preduzeće gradi objekte širom Srpske, a zlonamjerne spekulacije o mijenjanju sjedišta

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija:

ers-trebinje
Elektroprivreda Republike Srpske

„Elektroprivreda Republike Srpske“ je već duže u procesu reorganizacije svojih djelatnosti, a sve spekulacije o tome da ovo preduzeće mijenja sjedište su zlonamjerne i služe da se skrene pažnja sa investicionog ciklusa, izjavio je Srni izvršni direktor za investicije i razvoj u „Elektroprivredi“ Jovica Vlatković.

– `Elektroprivreda Republike Srpske` je u procesu reorganizacije svojih djelatnosti već četiri godine, a reorganizacija distributivnih preduzeća dovela je do formiranja javnog snabdijevanja koje je uspostavljeno u Banjaluci, Laktašima, Doboju, Bijeljini, na Palama i u Trebinju – naveo je Vlatković.

On kaže da je, shodno tržišnim principima poslovanja, formirano i tržišno snabdijevanje koje ima dodatan broj angažovanih radnika.

„Trenutno smo u investicijama izgradnje dodatnih poslovnih prostorija u Trebinju u Ulici Nemanjinoj 7, kao i završetka imovinsko-pravnih odnosa na Kalovitim brdima na Palama. Planirali smo da, pored poslovnih prostorija u Banjaluci, izgradimo prostorije u Laktašima kako bismo kompletirali naš imovinski karton i omogućili da reorganizacija `Elektroprivrede Republike Srpske` bude izvršena na najboljem mogućem nivou“, naveo je Vlatković.

On je naglasio da su sve spekulacije da „Elektroprivreda“ mijenja svoje sjedište zlonamjerne i da služe da se skrene pažnja sa investicionog ciklusa, kako u energetskom smislu, tako i u obezbjeđivanju dodatnih poslovnih prostorija za potrebe „Elektroprivrede“ širom Republike Srpske.

– Kada je u pitanju matično preduzeće `Elektroprivreda Republike Srpske`, Zakonom o električnoj energiji i Zakonom o obnovljivim izvorima nedvosmisleno je definisano da je sjedište preduzeća u Trebinju, što znači da bi ovakvu odluku mogla da promijeni jedino Narodna skupština Republike Srpske, a ne nikakav drugi akt ili izgradnja dodatnih poslovnih prostorija – rekao je Vlatković.


Povezane vijesti

“Elektroprivreda” osnovala preduzeće u Sloveniji

eTrebinje

„Elektroprivreda Srpske“ želi da prva kupi automobil na električnu energiju

eTrebinje

Dobit ERS pala za 31 milion KM i pored rekordnih cijena struje

eTrebinje

Uskoro početak glavnih radova na HE “Dabar”

eTrebinje

Povećane plate zaposlenima u Elektroprivredi Republike Srpske

eTrebinje

Lažna bolovanja pod lupom: Samo u dvije termoelektrane više od 500 „sumnjivih“ radnika

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više