eTrebinje
Trebinje

Đokić: Ugovor za dvije solarne elektrane na području Trebinja

Izvor: SRNA

Fotografija:

БРОД , 19.ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић на конференцији за новинаре након састанка у Рефинерији нафте Брод.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da “Elektroprivreda Republike Srpske” trenutno ima zaključen ugovor o koncesiji za dvije solarne elektrane, od 71 megavat i 54 megavata na području Trebinja.

On je rekao da “Elektroprivreda Srpske” na tim projektima sarađuje sa Mađarskom kompanijom, te da će veliki dio radova biti realizovan u toku naredne godine.

“Mi imamo mnogo novih projekata i u sektorima solarne, vjetro i hidroenergije. Jako nam je drago da je Republika Srpska postala u ovom regionu najveće investiciono područje u izgradnji novih energetskih objekata koji koriste zelenu energiju”, rekao je Đokić novinarima u Brodu.

On je naglasio da postoje i novi zahtjevi za koncesije u toj oblasti koje će biti dodijeljene u narednoj godini.

“Vrijednost ovih investicija, koje su trenutno oko dvije milijarde i 200 miliona KM, povećaće se u narednoj godini za najmanje milijardu KM”, istakao je Đokić, dodajući da je potrebno i razvijati prenosne energetske kapacitete.


Povezane vijesti

Potpisani prvi ugovori sa ERS: 10 kuća u Vinogradima dobija solarne elektrane

eTrebinje

Gradski budžet biće bogatiji za dva miliona maraka od solarnih elektrana na Zupcima

eTrebinje

Nove solarne elektrane u Srpskoj ostale bez podsticaja

eTrebinje

Izgradnja solarnih elektrana Trebinje i Ljubinje (Video)

eTrebinje

Početkom 2021. u pogonu nove mini solarne elektrane u RS

eTrebinje

Luka Petrović: “Izgradnjom solarnih elektrana Trebinje bi obezbijedilo struju za trećinu Srpske”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više