eTrebinje
Region Vijesti

Srbija: Više od 50 osoba završilo u bolnici nakon prevrtanja vagona (FOTO)

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Pixnio


PIROT – ​Više od 50 osoba završilo u bolnici, a u niški Univerzitetski klinički centar u Srbiji primljeno je šest pacijenata zbog posljedica trovanja amonijakom usljed curenja iz cisterne koja je sletjela sa pruge između Pirota i Bele Palanke.

Ukupno 51 osoba je zatražila ljekarsku pomoć. Od toga, njih sedam je povrijeđeno u nesrećama koje su izazvane curenjem amonijaka odnosno sletanjem sa puta, a jedan od njih je teže intoksiran.

Prilikom nesreće cisterna koja je prevozila amonijak je sletjela sa puta i upala u Nišavu, a amonijak u dodiru sa vodom ima burnu reakciju, pa je zbog toga došlo do širenja ove materije u atmosferu, piše “Blic”.

“Četvoro je na odjeljenju reanimacije, a dvoje na odjeljenju toksikologije. Svi su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama. Svi su naši državljani”, saopšteno je iz niške bolnice.

Ranije je da dijelu magistralne pruge Niš – Dimitrovgad, između Pirota i Staničenja, van naseljenog područja u 16.36 sati došlo do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom.

U vanrednom događaju nije bilo stradalih ni povrijeđenih. Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj dionici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir, piše u saopćenjuu Željezničkog prevoza “Srbija Kargo”.

Povodom nemilog događaja, oglasio se MUP Srbije i posavjetovao je građane da ostanu kod svojih kuća, prenosi “Klix”.

 


Povezane vijesti

U Beogradu skup protiv nasilja, desetine hiljada ljudi u šetnji, blokade Gazele i Brankovog mosta

eTrebinje

Vlahovićeve majstorije za krucijalna tri boda Srbije

eTrebinje

Haos u Skupštini Srbije: Tvrdio da ne prozivaju prisutne pa iskočio ispod klupe (VIDEO)

eTrebinje

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje (VIDEO)

eTrebinje

Srpska svetinja u kojoj se nalaze mošti tri potomka Nemanjića: Skrivena od radoznalih pogleda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više