eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Stanivuković ukidanjem “kanži” napunio budžet

Izvor: CAPITAL: V. Popović, D. Tovilović

Fotografija: Pixabay


BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ukinuo je polovinom prošle godine praksu da se nepropisno parkirana vozila blokiraju kandžama”. To se sada višestruko isplatilo.

Potez koji je olakšao život vozačima, jer nisu morali ići u banku da uplate kaznu pa čekati da dođe služba da odblokira vozilo, ujedno je omogućio i da se u budžet slije trostruko više novca.

Budžetom za ovu godinu, plan je bio da se od kazni naplati 250.000 maraka, a zaključno sa novembrom ove godine realizacija je iznosila 700.000 maraka.

Nacrtom budžeta za narednu godinu plan je da se po ovom osnovu inkasira 900.000 maraka, što je za 360 odsto više nego što je bilo predviđeno budžetom i što govori kako će represivna politika biti nastavljena.

Da je ukidanjem “kandži” otvoren prostor za dodatni novac, potvrdio nam je i gradski menadžer Bojan Kresojević.

Ranije je to bilo usporeno, jer su prvo blokirana vozila, a nakon toga je služba morala da dođe i deblokira vozila. Nakon ukidanja kandži” taj process izdavanja kazni se otprilike za četiri puta ubrzao”, pojašnjava je Kresojević za CAPITAL.

On kaže da planiranje ove budžetske stavke za 2023. godinu nema veze sa pričama koje kruže da je komunalnim policajcima dat nalog da ispune određenu kvotu kod izdavanja kazni.

Podsjećamo, pojedini mediji su pisali kako je Stanivuković normirao inspektore, odnosno propisao da moraju imati određen broj napisanih kazni.

 


Povezane vijesti

Banjalučanka i Turčin u zanosu: Policija kaznila muškarca i ženu zbog eksplicitnog snimka iz Gospodske ulice (VIDEO)

eTrebinje

Banjalučanka se odrekla kćerke i zeta preko novina

eTrebinje

Banjalučanka osumnjičena da je sugrađanki danima sipala otrov u kafu

eTrebinje

Stravični detalji ubistva u Banjaluci: Mladić pao na asfalt, napadač ga ubo najmanje sedam puta

eTrebinje

Igrač FK Krupa izbo fudbalera Ljubića iz Prnjavora

eTrebinje

Užasan grafit osvanuo u Banjaluci: „Smrt studentima došljacima“

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više