eTrebinje
Najnovije Trebinje

Prosvjetni radnici iz Trebinja među dobitnicima Svetosavske nagrade (VIDEO)

Izvor: RTRS

Fotografija: RTRS


U Banjaluci je održana manifestacija “Naši učitelji” na kojoj su uručene Svetosavske nagrade za 40 istaknutih vaspitača, nastavnika osnovnih i srednjih škola, stručnih saradnika i bibliotekara u Republici Srpskoj.

Svetosavskom nagradom, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je i troje prosvjetnih radnika iz Trebinja.

Profesor srpskohrvatskog-hrvatskosrpskog jezika i istorije jugoslovenske književnosti/nastavnik srpskog jezika i književnosti – Gimnazije „Jovan Dučić” Veselinka Kulaš dobitnik je Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja.

Dobitnik Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja je Svetlana Bokun, Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost” Trebinje.

Dobitnik Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja je Aleksandar Vukanović, nastavnik razredne nastave, OŠ „Vuk Karadžić” Trebinje.

Ministarka prosvjete i kulture Željka Stojičić poručila je da prosvjetni radnici doprinose jačanju vaspitne uloge obrazovnog sistema u Republici Srpskoj, prenoseći sopstvena znanja i iskustva na učenike, čime pokazuju kako se najbolje suočiti sa životnim okolnostima i novim izazovima.

Stojičićeva je izrazila poštovanje i podršku prosvjetnim radnicima u Srpskoj koji, kako je navela, predano služe ovom plemenitom pozivu.

– Zahvaljujući njihovoj predanosti, stručnosti, te spremnosti da podstiču djecu na usvajanje novih znanja i jačanje vrijednosti kao što su zajedništvo, druženje i učenje kroz igru, kritičko promišljanje, kreativnost, saradnja – rade u duhu onoga što im je u nasljeđe ostavio Sveti Sava – rekla je Stojičićeva.

screen-22.18.20[28.01.2023].jpeg (173 KB)

Prema njenim riječima, Ministarstvo prosvjete i kulture dodjelom Svetosavske nagrade naglašava važnost unapređenja položaja prosvjetnih radnika, kao i sveukupnog sistema vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj.

Govoreći o Svetosavlju, Stojičićeva je istakla da ono znači vrijedno nasljeđe, put znanja, požrtvovanosti, čovječnosti, njegovanja kulture dijaloga i poštivanju drugih i drugačijih.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, te medaljona sa likom Svetog Save, djelo akademika Milivoja Unkovića, podrška je resornog ministarstva i zahvalnost društva za ulogu prosvjetnih radnika u vaspitanju i obrazovanju djece.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo je i ove godine poklonio svim dobitnicima knjigu – “Roman o Londonu” Miloša Crnjanskog.

 

 


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više