eTrebinje
Trebinje

Trebinje dobilo nove stalke za bicikla kroz projekat „ReTRail“

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


Trebinje je sada bogatije za natkriveni parking za bicikla koji će građanima i turistima omogućiti da bezbijedno smjeste svoja bicikla. Pored natkrivenog parkinga, koji se nalazi ispred Doma učenika, na 10 lokacija u gradu postavljeni su i stalci za parkiranje bicikala, i to ispred raznih turističkih objekata – hotela, restorana, vinarija i izletišta.

Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa projektnim partnerima – Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Trebinja na ovaj način nastavlja realizaciju aktivnosti u okviru projekta „ReTRail“ koji sufinansira Evropska unija i Savezna Republika Njemačka u okviru sveobuhvatnog „EU4BusinessRecovery“ projekta.

Natkriveni parking će uskoro postati i lokacija za iznajmljivanje bicikala, jer se u okviru „ReTRail“ projekta planira nabavka istih. Nova bicikla će biti dostupna kako građanima Trebinja, tako i posjetiocima i turistima, a dopuniće turističku ponudu grada Trebinja.

Uvođenje novih turističkih proizvoda u oblasti aktivnog turizma, iskorištavanje lokalnih potencijala i podsticanje mehanizama za upravljanje destinacijom, glavni su ciljevi projekta. Projektne aktivnosti bi istovremeno trebale doprinijeti oporavku kapaciteta turističkih operatera sa ovog područja pogođenih pandemijom KOVID-19, te unaprijediti njihovu turističku ponudu.

Kroz projekat je planirano unapređenje turističkih sadržaja u Trebinju kroz uređenje biciklističkih staza, postavljanje odgovarajuće signalizacije i nabavku opreme. Takođe, planirano je i jačanje kapaciteta lokalnih operatera povezanih sa turizmom, naročito u segmentu aktivnog turizma i turizma na otvorenom, te izrada digitalne platforme za promociju aktivnog turizma i onlajn rezervacije tura.

„EU4BusinessRecovery“ je projekat Evropske unije koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom KOVID-19. Vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP. Više na detalja možete pročitati na linku: https://www.eu4business.ba/


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više