eTrebinje
Ostali sportovi Sport

Fjodor u posljednju borbu karijere ušao uz čuvenu srpsku patriotsku pjesmu (VIDEO)

Izvor: Nezavisne

Fotografija:


Slavni ruski MMA borac Fjodor Jemeljanenko na svom oproštaju pokazao je koliko voli Srbiju i srpski narod.

“Posljednji imperator” završio je svoju blistavu karijeru u 46. godini, a posljednji put u oktagon je ušetao uz zvuke čuvene srpske patriotske pjesme “Himna za život Srbije”.

“Ustaj dragi vreme je, Srbija te sad zove,

Ja ću kuću čuvati, ti se nemoj plašiti

Tvoje reči ljubavi, tinjaju u meni,

Idem, draga, ne brini, Srbiju ću braniti” odjekivalo je u krcatoj dvorani u Inglvudu u Kalforniji.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MMA Kultura (@mmakultura)

Nažalost, po mnogima najbolji MMA borac svih vremena poražen je u svojoj posljednjoj borbi u karijeri. Aktuelni šampion “Belatora” u taškoj kategoriji, Rajan Bajder savladao je Rusa tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Poznat kao veliki ljubitelj Srbije i našeg naroda. Ruski borac je više puta posećivao Srbiju, obilazio Hram Svetog Save, posetio grob patrijarha Pavla i Kneza Lazara. U više navrata je na mečeve izlazio uz srpske pjesme i sa obelježjima Srbije..

“Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir”, rekao je u jednom intervjuu Fjodor.

Fjodora mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena, iako se nikada nije borio u najprestižnijoj i najjačoj organizaciji – UFC. Odrekao se silnih miliona, koje donosi ova moćna organizacija, jer nije želio da pogazi sopstvene principe.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više