eTrebinje
Bosna i Hercegovina Vijesti

Kandidati za predsjednike i predsjednici stranaka: Evo ko je sve TRGOVAO DIPLOMAMA

Izvor: Srpska Info

Fotografija:


Većina profesora i dekana koji su juče uhapšeni u akciji „Klaster“ su godinama poznati u javnom i političkom životu Republike Srpske, a neki od njih su bili i kandidati za predsjednika.

Akciju „Klaster“ juče su izveli pripadnici  SIPA i tom prilikom meta im je bilo 11 osoba, a svakako najpoznatije ime među njima je Zoran Kalinić.

Zoran Kalinić je jedan od osnivača stranke „Naša priča Republika Srpska“, a ispred koje je bio i kandidata za predsjednika Srpske i na prošlim izborima osvojio je 1.269 glasova, a sada je rektor Nezavinsog univerziteta u Banjaluci

Vladimir Stojanović je  rektor Univerziteta modernih znanosti „CKM“ iz Mostara. Osumnjičeni Vojislav Škrbić je zaposlen kao profesor na Univerzitetu „PIM“ u Banjaluci, a Denis Pracić je odgovorna osoba na Visokoj školi „Union“ u Mostaru. Vaso Pajić je član Saveza za novu politiku.

Među osumnjičenim  je i Dragan Ilić koji je direktor univerziteta „Prometej“.

Jedan od osumnjičenih je i Goran Lalović koji je saradnik na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment „PIM“ Banjaluka i Univerzitetu „Union“ Nikola Tesla, Fakulteta za menadžment „FAM“ Novi Sad. Na spisku SIPA našao se i Ljubiša Todorović  profesor na Prometeju.

(NUBL).

Uhapšeni Mirko Tufegdžija je zaposlen kao profesor na fakultetu „Aperion“, a 2019. je bio izabran za predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Kozaraskoj Dubici.

 


1 komentar

Zoran Pizula Petak, 24.02.2023. at 00:23

Baš me zanima kako će ti falsifikatori biti kažnjeni…?

Odgovor

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više