eTrebinje
Region Vijesti

Milanović: Od narodnjaka me bole kosti, ali koncert bih dozvolio

Izvor: Nezavisne

Fotografija:


ZAGREB – Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas odluku gradonačelnika Pule Filipa Zorčića o zabrani koncerta narodne muzike u tom gradu i istakao da ne voli tu, kako je kazao, kulturu zabranjivanja, ali ni tu muziku, koja mu ide na živce i od nje ga bole kosti.

Dodao je da bi im dozvolio koncert jer, kaže, publiku imaju, pola HDZ-a sluša tu muziku.

“To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke”, rekao je Milanović.

Podsjetio je da je u Puli prije deset i više održan i koncert Marka Perkovića Tompsona pa su neki isto raspravljali o tome.

“Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Ja bih im dao da imaju koncert. Publiku imaju, pa pola HDZ-a to sluša”, rekao je Milanović, koji je učestvovao na obilježavanju 29. godišnjice Počasno-zaštitne jedinice i Dana vojne kapelanije “Sveti Valentin” u kasarni  “1. hrvatski gardijski zbor” na Tuškancu.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više