eTrebinje
Bosna i Hercegovina Vijesti

Zaradili više od 600.000 maraka: Zbog prodaje diploma uhapšeno 10 rektora univerziteta i saučesnika

Izvor: Srpska Info

Fotografija:


Tužilaštvo BiH saopštilo je da je u akciji kodnog naziva “Klaster” uhapšeno 10 osumnjičenih zbog nelegalne trgovine fakultetskih diploma, te je zaplijenjen novac u različitim apoenima i to u vrijednosti od 150.000 maraka.

užilaštvo BiH zajedno sa SIPA, nastavlja aktivnosti u okviru operacije “Klaster”, sa ciljem potpunog rasvjetljavanja počinjenih krivičnih djela, koja se odnose na korupciju i više drugih krivičnih djela, povezanih sa nezakonitim izdavanjem i prodajom univerzitetskih diploma.

Akcija Klaster
FOTO: TUŽILAŠTVO BIH

Prema prikupljenim dokazima, sumnja se da su osumnjičeni, nezakonitim aktivnostima, stekli iznos nezakonite imovinske koristi od više od 600. 000 KM- saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Još uvijek se utvrđuju konačne razmjere počinjenih krivičnih djela.

– Ukupno je 10 osoba lišenih slobode ili stavljeno pod nadzor, uglavnom odgovornih osoba na univerzitetima i fakultetima u više gradova, a tužilac će u zakonskom roku donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima – saopštili su iz Tužilaštva.


Povezane vijesti

Rajčević najavio obračun sa lažnim diplomama u RS

eTrebinje

Diploma fakulteta u Travniku izdata 30. februara? (Foto)

eTrebinje

Dodik za N1 o lažnim diplomama u Republici Srpskoj (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više