eTrebinje
Trebinje

Bećirović i Fazlagić: Povratnici u Trebinju moraju imati adekvatnu podršku

Izvor: Avaz.ba

Fotografija: Avaz.ba


Tokom susreta, istaknuto je da je briga o povratnicima u ovom području jedno od najvažnijih pitanja.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović posjetio je Trebinje gdje je razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim pitanjima u tom gradu, kao i izazovima s kojima se suočavaju povratnici.

Bećirović je posjetio i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Trebinje gdje se susreo sa glavnim imamom hfz. Sadikom-ef. Fazlagićem.

Fazlagić je upoznao Bećirovića s aktuelnim problemima Bošnjaka u Trebinju. Istakao je da je saradnja sa lokalnim vlastima zadovoljavajuća, ali da može biti i bolja, te da se pokušava dodatno unaprijediti.

Tokom susreta, istaknuto je da je briga o povratnicima u ovom području jedno od najvažnijih pitanja, te da povratnici moraju imati adekvatnu podršku. Sagovornici su naglasili da je bez političke i ekonomske stabilnosti teško očekivati značajniji povratak Bošnjaka u Trebinje, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više