eTrebinje
Region Vijesti

Evo šta je istraga otkrila u telefonu dječaka osumnjičenog za masakr u “Ribnikaru“

Izvor:

Fotografija:


Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio K.K. (13) u 8.40 časova 3. maja ove godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru kada je ubio devet đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

 

„Rano je govoriti šta su pokazali rezultati vještačenja, jer ona su još uvijek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan dio, a to je da su u telefonu dječaka nađene fotografije oružja“, rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je na vještačenju sedam dokaza.

„Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične bilješke pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Vjeruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom djevojčice bile meta, da li je nekome prijetio, da li je njemu neko prijetio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je K.K. počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao… Takođe se istražuje da li je gađanje vježbao negdje drugdje osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dječak znao šifru očevog sefa“, rekao je izvor.

Inače, Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.

„Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla poslije 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu“, rekao je on.

Inače, dječak je ubio radnika obezbjeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gdje je bio čas istorije. Tu je ubio petoro.

Podsjetimo, dječaku K.K. (13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vrijeme promijeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

Prema informacijama iz istrage, dječak je u srijedu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca V.K., inače poznatog radiologa. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i četiri Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera.

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbijeđeno. Na sve optužbe istražitelja, V.K. je rekao „da nije kriv“. U svom stanu, u kojem je živio i K.K., u sefu je imao pet pušaka i dva pištolja.

Sina je, kako je ranije navedeno, od njegove 12 godine vodio u jednu poznatu streljanu u Beogradu u kojoj je učio kako da puca, a u njoj je navodno bio mjesec dana prije zločina.

Nakon hapšenja maloljetnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, kako su pojedini naveli rekao da je „psihopata koji mora da se smiri“.

Dečak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

10. žrtva preminula u bolnici

Djevojčica koja se 12 dana borila za život preminula je od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj Školi „Vladislav Ribnikar“ kada je K.K. (13) počinio masakr.

Lekari UDK „Tiršova“ su svih 12 dana činili nadljudske napore da spasu njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dječak napravio prije zločina.

Ona se na „listi“ našla sa navodno još 15 učenika odjeljenja u koje je išao i sam K.K. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je on napravio.

Kako se ponaša otac V.K. u Okružnom zatvoru

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rješenju Višeg suda zbog krivičnog djela – teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je riječ o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više