eTrebinje
Svijet Vijesti

Najbogatiji čovjek svijeta za dan izgubio 10,39 milijardi evra

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Twiter


Najbogatiji čovjek svijeta, vlasnik francuskog proizvođača luksuzne robe LVMH Bernar Arno, izgubio je za dan 10.39 milijardi evra.

Prema Blumbergu, Arno je ovu sumu izgubio u utorak nakon značajnog pada cijena akcija.

Berze u SAD su u padu, a sektor luksuzne robe posebno bilježi gubitke. Akcije kompanije Luj Viton su pale za 5.0 odsto, firme Erme za 6.54 odsto, a akcije kompanije Kering, vlasnika Gučija, za 2.97 odsto.

Tržišta su zabrinuta zbog nesigurne potražnje za luksuznom robom u SAD, smatra Blumberg.

Bernar Arno je i dalje najbogatiji čovek svijeta, a Blumbergov indeks milijardera (BBI) procjenjuje njegovo bogatstvo na 178.12 milijardi evra, prenosi “Telegraf”.

Razlika između Arnoa i drugog najbogatijeg čoveka svijeta, šefa Tesle i Twittera Ilona Maska, se smanjila na 11.13 milijardi evra.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više