eTrebinje
Trebinje

Završena manifestacija „Dani Svetog Vasilija“

Izvor: RTRS

Fotografija: RTRS


Manifestacija „Dani Svetog Vasilija“ završena je danas proslavom slave crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“.

Povodom završetka višednevne manifestacije služena je i Sveta liturgija u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju.

U manastirima Tvrdoš i Zavala u okviru „Dana Svetog Vasilija“ održana je radionica za djecu, pod nazivom „Sveti Vasilije Ostroški – dijete zavalsko i tvrdoško“.

Iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske ranije je saopšteno da su kao učesnici u radionici, djeca uzrasta od sedam do 12 godina boravila u manastirima Zavala i Tvrdoš, gdje su učestvovali u bogosluženju, druženju i edukaciji o životu Svetog Vasilija.

– Cilj ove radionice je da osim Trebinja i Mrkonjića obuhvati i ostala važna mjesta iz života Svetog Vasilija Ostroškog, na području Hercegovine – naveli su iz Eparhije.

Organizatori manifestacije „Dani Svetog Vasilija“ su Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i grad Trebinje.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više