eTrebinje
Trebinje

Promovisana turistička razglednica Trebinja – likovni rad učenice Ane Ćurić

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Radio Trebinje


U prostorijama turističkog info centra Trebinje danas je održana promocija turističke razglednice Trebinja – likovni rad učenice Ane Ćurić, u okviru obilježavanja Svjetskog dana turizma i povodom 50 godina postojanja Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Razglednica je nastala kao rezultat konkursa na temu „Turistički motiv Trebinja“ kojeg je raspisala Turistička organizacija Grada Trebinja za učenike O.Š. „Vuk Karadžić“ od šestog do devetog razreda.

Ana Ćurić, koja je sad prvi razred Gimnazije „Jovan Dučić“ kaže da joj je mnogo drago što se njen rad štampa kao razglednica našeg prelijepog grada.

„Mnogo volim da crtam i ova nagrada je svakako podstrek za moje dalje bavljenje crtanjem. Baš je bila teška odluka koji ću motiv Trebinja da izaberem. Odlučila sam se za tri motiva, a to su Saborni hram, Arslanagića most i rijeka Trebišnjica. Trebalo mi je nekoliko dana da nacrtam ovaj rad, a tehnika je akvarel“, istakla je Ćurić.

Razglednica 1.jpg (337 KB)

Drugo mjesto osvojila je Andrea Gutić, treće mjesto pripalo je Miloradu Mandiću, a četvrto Mariji Šarabi, koji su dobili prigodne poklone.

Nikola Kokić, iz Turističke organizacije grada Trebinja je rekao da su se odlučili da ove godine Svjetski dan turizma obilježe u saradnji sa Osnovnom školom „Vuk Karadžić“ povodom njihovog jubileja.

„Djeca su trebala da osmisle turistički motiv koji će zvanično predstavljati turističku razglednicu grada Trebinja. Razglednica će biti izložena u prostorijama našeg turističkog info centra. Turisti će moći da je kupe i promovisaćemo je na sajmovima. I ti dječiji radovi će biti dio turističke godine našeg grada“, naveo je Kokić.

Aleksandar Vukanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“  kaže da u ovoj školskoj godini proslavljaju jubilej, 50 godina postojanja i tim povodom biće osmišljen niz aktivnosti, među kojima je i promocija razglednice grada Trebinja.

„Krajem prošle godine raspisali smo konkurs za učenike od 6. do 9. razreda ove škole. Na konkurs je pristiglo 200 radova, a učenici su birali motive grada, koje su smatrali najljepšim. Što nas oduševljava je to da su djeca tog uzrasta prepoznali motive grada Trebinja i na svoj način prikazali to“, naveo je Vukanović.

Razglednica 3.jpg (376 KB)

Povodom Svjetskog dana turizma, na platou ispred Kulturnog centra Trebinje večeras će biti održan koncert popularne rok grupe „Osvajači“.

Koncert je poklon firme „SET d.o.o. – Samit energetike Trebinje“ i „MB Production“.

Organizatori koncerta su Grad Trebinje i Turistička organizacija Grada Trebinja.

Koncert počinje u 21:00 čas.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više