eTrebinje
Hercegovina

Svaki stanovnik Nevesinja osjetio je pomoć Republike Srbije zahvaljujući predsjedniku Vučiću

Izvor:

Fotografija:


Svaki stanovnik Nevesinja osjetio je pomoć Republike Srbije i nadamo se da će Srbija na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem ostati jaka i ići naprijed, jer samo tako onda može pomoći i Republici Srpskoj i narodu sa ove strane Drine, kaže načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Avdalović ističe da je od 2018. godine Republika Srbija u dva navrata pomogla Nevesinje sa više od tri miliona evra koja su uložena u infrastrukturne i privredne projekte, te da ova hercegovačka opština očekuje još jednu tranšu pomoći.

”Podrška Srbije znači nam jako mnogi. Opština koja ima mali budžet teško bi mogla izdvojiti šest milina maraka za infrastrukturu. Zahvaljujući sredstvima Srbije u potpunosti obnovili mnoge objekte, putnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju. To puno znači za svakog stanovnika Nevesinja. Svaki stanovnik je osjetio pomoć Srbije”,  izjavio je Avdalović.

Načelnik Nevesinja napominje da je od pomoći Srbije u potpunosti rekonstruisan Dom kulture gdje je smještena i Muzička škola, Spomen soba, kino dvorana tako da Nevesinje sada ima reprezentativan objekat u centru grada.

”Zahvaljujući pomoći Srbije proširen je vrtić, adaptirana mala zgrada Osnovne škole, urađene određene intervencije na zgradi Gimnazije, kanalizacija u prigradskim naseljima Donja Šehovina, Miljevac, te Šajbe gdje uskoro treba da se okonča. Urađena je rekonstrukcija tri gradske ulice, zatim ulice prigradskim naseljima Lapčevine i Brežine, kao i dosta saobraćajnica u seoskim područjima”,  kaže Avdalović.

Načelnik Nevesinja ističe da je dio sredstava uložen u privredu, među kojima i 500.000 KM podsticaja za otvaranje radnih mjesta u tekstilnoj Fabrici “Mraz” gdje je zaposleno 130 žena.

”Ljudi su ovdje uvijek očekivali pomoć s druge strane Drine, ali nikada do sada Nevesinje nije imalo ovakvu podršku.  Narod je jako zahvalan rukovodstvu Srbije, predsjedniku Vučiću i svima koji su uticali na odluke da pomoć stigne u Nevesinje”, kaže Avdalović.

On dodaje da će od sredstava koja u narednom periodu stignu iz Srbije, a radi se iznosu od oko 950.000 evra, biti urađeni projekti putne infrastrukture i vodovodne mreže u seoskim naseljima.

Avdalović napominje da je Nevesinje sredstva iskoristilo na domaćinski način, da su sve odluke prošle kroz Skupštinu, te da su sva sredstva opravdana.

Načelnik Nevesinja ističe i podršku i pomoć Generalnog konzulata Srbije u Mostaru i Konzularne kancelarije u Trebinju, koji su od velike pomoći hercegovačkim opštinama.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više