Projekat osvjetljenja Arslanagića mosta, Kamenog mosta i mosta Iva Andrića u Trebinju počinje u drugoj polovini marta, ukupna vrijednost projekta je 910.000 KM, koje je obezbijedilo preduzeće “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/.

Osvjetljenja tri prepoznatljiva simbola Trebinja HET je povjerio renomiranoj beogradskoj firmi “Fina Tehno LED” koja ima rok od osam mjeseci da osvijetli mostove sa opremom jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača spoljne rasvjete i pratećih komponenti.

Riječ je o projektima za koje je grad Trebinje uradio projektnu dokumentaciju, dok se HET obavezao da obezbijedi finansijska sredstva s obzirom na to da je riječ o objektima na rijeci Trebišnjici, objavljeno je na “Fejsbuk” stranici izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove ovog preduzeća Ilije Tamindžije.

Kako je istaknuto, tenederom je traženo da izvođač radova obezbijedi petogodišnju garanciju na sve izvedene radove, ali i da iza sebe ima reference koje ga čine reprezentativnim u ovoj oblasti jer je riječ o važnim projektima za Trebinje.

Projekat osvjetljenja povjeren je inženjeru Milanu Kuliću iz Beograda, koji ima više od 45 godina iskustva u ovoj struci i koji je radio na nekim od najvećih svjetskih projekata.

Na projektima je radio i stručni tim italijanske firme “iGuzzini”, što je posebno značajno jer je to jedna od najpoznatijih i najpriznatijih firmi iz oblasti spoljnog osvjetljenja u Evropi i svijetu.

429959857_952873450180785_3505420108074274314_n.jpg (220 KB)