eTrebinje
Bosna i Hercegovina Vijesti

Policiji veće plate i još neki benefiti

Izvor:

Fotografija:


BIHAĆ – Kolektivni ugovor kojim se pripadnicima policije garantuje povećanje ličnih primanja potpisali su danas u Bihaću predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona i Sindikata policije i policijskih službenika USK.

Pomenuti ugovor je potpisan na period od naredne tri godine, a njime se, pored povećanja plata od oko 20 posto, uvode i druga poboljšanja za pripadnike policije.

Tako je uvedeno pravo na naknadu u slučaju pripravnosti policijskog službenika i noćnog rada, povećan je broj dana godišnjeg odmora, uvećan procenat trajnog dodatka na platu za obavljanje poslova u posebnim uslovima rada i druge beneficije.

“Na ovaj način ispunjavamo ranija obećanja da ćemo stvarati uslove za efikasniji rad i bolji socijalno-ekonomski položaj svih radnika koji primaju plate iz kantonalnog budžeta. Također, imamo i određena očekivanja od policije, očekujemo njihov efikasniji rad i želimo da se policija uhvati u koštac sa svim problemima koji se tiču života građana. U narednom periodu planiramo izdvojiti i značajna sredstva za  materijalno tehničko-opremanje policije”, kazao je Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Predsjednik Sindikata policije USK Mirsad Mahmutović ističe kako su zadovoljni onim što im nudi novi kolektivni ugovor, te ističe kako su njime policiji zagarantovana neka prava koja do sada nisu imali, kao što je recimo naknada za pasivno dežurstvo. Vlada USK je prethodno potpisala kolektivne ugovore sa predstavnicima sindikata obrazovanja u ovom kantonu, a to se uskoro očekuje i sa sindikatom koji okuplja državne službenike i namještenike u kantonalnim organima vlasti.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više