eTrebinje
Najnovije Trebinje

Na drugom Hercegovačkom sijelu prikazani tradicija i običaji

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija:


U Trebinju je večeras održano “Hercegovačko sijelo” na kojem su nastupila kulturno-umjetnička društva, pjevačke grupe, guslari, te zdravičar iz istočne Hercegovine, koji su kroz bogat program prikazali tradiciju ovog kraja.

9.jpg (593 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su tokom ljeta u Trebinju zastupljeni različiti festivali, ali da je važno da se ne zaboravi tradicija očeva i djedova.

“Ne smijemo dozvoliti da zaboravimo ono što su nam radili očevi, djedovi, pradjedovi, održavali kulturu, gangu poznatu, zdravice. Kulturno-umjetnička društva i guslari imaju šta da kažu i da pošalju neke poruke, sve je to ovdje bilo prepoznatljivo”, istakao je Ćurić.

1.jpg (822 KB)

3.jpg (875 KB)

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izrazio je zadovoljstvo što brojni turisti mogu uživati u tradicionalnim igrama i pjesmama karakterističnim za Hercegovinu, ističući da se na taj način obogaćuje turistička ponuda.

“Grad Trebinje prema svim pokazateljima ima najveći broj noćenja u Republici Srpskoj u ovoj godini i najveći rast ostvarenih noćenja za ovu godinu koja je bila rekordna. Imamo aktivnu Gradsku upravu koja radi zajedno sa turističkim radnicima na obogaćivanju turističke ponude”, rekao je Šulić.

4.jpg (690 KB)

16.jpg (559 KB)

20.jpg (804 KB)

8.jpg (468 KB)

Predstavnik pjevačke grupe “Zvuci s kamena” iz Novog Sada Vladimir Šušić rekao je da su se večeras predstavili novim repertoarom, odnosno patriotskim pjesmama vezanim za srpsku istoriju.

Manifestaciju je organizovala Gradska uprava Trebinje.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više