eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Osnovan novi Upravni odbor Fondacije “Sveti Vukašin”

Izvor:

Fotografija:


Novi Upravni odbor Fondacije „Sveti Vukašin“, koja je osnovana odlukom Upravnog odbora Eparhije Zahumsko-Hercegovačke i primorske 2011. godine, konstituisan je 27. 11. 2019. godine. Tim povodom, Episkop ZHiP Gospodin Dimitrije organizovao je, dana 4. 12. 2019. godine, prijem za članove prethodnog i novog saziva Upravnog odbora Fondacije, kao i predstavnike opština i grada naše Eparhije.  

Zahvalivši se članovima prethodnog saziva Upravnog odbora Fondacije, predstavnicima vlasti opština i grada naše Eparhije, pri tom ističući istrajnost opštine Kalinovik i načelnice te opštine, Gđe Mileve Komlenović u omogućavanju i raspodjeli sredstava za rad Fondacije, te brojnim donatorima, Vladika Dimitrije je istakao da Fondacija nastavlja sa radom proširujući svoje djelatnosti, a pri tom ne zaboravljajući svoju prvobitnu ideju – pomoć i podrška natalitetu u Hercegovini.

Pozivajući sve da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos nastavku humanitarnih aktivnosti, Vladika je sve prisutne uputio na riječi iz Poslanice Svetog Aposotla Jakova:

„Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima vjeru a djela nema? Zar ga može vjera spasti?

Ako, na priliku, brat ili sestra goli budu, ili nemaju šta da jedu,
I reče im koji od vas: Idite s mirom, grijte se, i nasitite se, a ne da im potrebe tjelesne, šta pomaže?
Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.“

Sa željom da naša djela budu slika naše vjere, prisutni su se razišli obećavajući aktivno učešće i pomoć u radu Fondacije.

EPZHIP


Povezane vijesti

OTVORENO PISMO VLADIKE DIMITRIJA REISU HUSEINU KAVAZOVIĆU: Pravoslavna crkva u Crnoj Gori nije organizvala napade na muslimane, već stala u njihovu zaštitu

eTrebinje

Mostarski muftija Salem Dedović: samo nerazuman čovjek može napasti čin vladike Dimitrija i mene

eTrebinje

Vladika Dimitrije na Preobraženje Gospodnje: Ovaj svijet čezne za spasenjem

eTrebinje

Vladika Dimitrije: neprimjereno ponašanje Crnogorske policije

eTrebinje

Cvijanović i Višković razgovarali sa vladikom Dimitrijom

eTrebinje

“Tamničenje vladike i sveštenika, dešavanja na ulica, nisu na ponos Crne Gore “

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više