eTrebinje
Trebinje Vijesti Sport

Rukometaši Leotara izašli iz izolacije: Ponovo kreću ispočetka

Izvor:

Fotografija:


Tri rukometna premijerligaša iz Republike Srpske, Borac m:tel, Leotar i Slavija ponovo su u trenažnom procesu nakon obavezne petnaestodnevne samoizolacije.

Svi oni imali su velikih problema sa virusom korona od kojeg je obolio veći broj njihovih prvotimaca, ali na sreću sve se završilo bez težih posljedica. Međutim, u sva tri kluba ističu kako će im novi početak biti mnogo teži od onog na startu priprema i to iz više razloga jer nakon redovnog odmora igrači ipak dođu koliko-toliko spremni dok je u proteklih petnaestak dana došlo do naglog prestanka fizičkih aktivnosti. Tokom tog period nije bilo mogućnosti da se redovno trenira i svakako da rukometašima sada prijeti nova opasnost od povreda.

Toga je svjestan i trener Banjalučana Mirko Mikić koji je za početak odradio tek nekoliko lakših treninga.

– Trenutno smo fokusirani na to da svi igrači odrade ljekarske preglede, snime pluća i srce kako bi bili što sigurniji u njihovo kompletno zdravstveno stanje. Dok ne dobijemo “zeleno svjetlo” od ljekara neće biti zahtjevnijih treninga. Trenutno radimo neke lakše statične vježbe, bez trčanja i rada sa loptom. Tek ukoliko sve bude u redu mogli bismo da od večeras počnemo sa nešto ozbiljnijim treninzima – kazao je Mikić.

Slična situacija trenutno je i Trebinju gdje je nekoliko rukometaša Leotara takođe bilo pozitivno na virus korona.

– Od utorka smo van izolacije i već smo odradili prvi trening. Iskreno, situacija je dosta čudna, jer se prvi put susrećemo sa tim da usred prvenstva neko na 15 dana mora u izolaciju. Nastojaćemo da se što prije vratimo kako u fizičku, tako i u mentalnu formu iako će to biti jako teško. Igrači trenutno djeluju kao da su na početku priprema i očekuje nas veći i teži rad nego na pravom početku priprema – poručio je trener Leotara Darko Tavrić.

U možda najvećim problemima biće rukometaši Slavije koji su u dosadašnjem dijelu šampionata preskočili čak četiri utakmice i u nastavku ih zasigurno očekuje žestok tempo srijeda-subota igranja.

– Imali smo četiri pozitivna igrača i još deset sa simptomima i svi su bili u izolaciji. Sa treninzima smo prestali prije nego što je trebalo da gostujemo u Doboju i još nismo počeli sa treninzima. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana ipak da se okupimo, kako bi do srijede i utakmice sa Krivajom u Zavidovićima odradili bar nekoliko treninga – rekao je trener Slavije Boris Tešanović.

Odgođeno 12 utakmica

Čak 12 utakmica odgođeno je u dosadašnjih sedam kola, a prema propozicijama moraju biti odigrani do kraja polusezone.

– Nije to jedini problem, već u devetom kolu biće odgođene još četiri utakmice zbog nastupa naših ekipa u evrokupovima. U idealnom slučaju da se niko više ne zarazi nastojaćemo da te zaostatke nadoknadimo igranjem srijedom. Naravno, svjestan sam da će to biti veoma teško, pogotovo za klubove sa kraćim rosterom, ali to je jedini način da koliko-toliko zadržimo regularnost. Bilo bi idealno da su ovo posljednji slučajevi korone i nadam se da neće biti povreda zbog prisilne pauze – rekao je komesar takmičenja RS BiH Srđan Jović.

 

Izvor: Naša Hercegovina


Povezane vijesti

Rukometašima Vojvodine Svesrpski kup

eTrebinje

Trebinje domaćin najboljih rukometaša Srbije i Srpske

eTrebinje

Još jedna pobjeda rukometaša, dvorana u Bregovima neosvojiva tvrđava

eTrebinje

Još jedna pobjeda rukometaša Leotara u Bregovima

eTrebinje

Rukometaši Leotara poraženi u Zavidovićima

eTrebinje

Još jedna pobjeda rukometaša Leotara

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više