eTrebinje
Trebinje

BOŠNJAK: Političari, programe na sto – DOSTOJANSTVENO i ODGOVORNO prije svega!”

Izvor: HercegovinaPress

Fotografija: Ilustracija


Pozivam sve da se prenemo iz košmara u kojem se različite političke opcije doživljavaju kao neprijatelji i da stupimo u realnost u kojoj su te opcije suprotstavljene, ali samo u mjeri u kojoj je taj odnos akcije i reakcije blagodaran za zajednicu i u kojoj će različite politike naći načina da sarađuju po pitanjima od opšteg značaja i interesa.

Apsurdna je situacija u koju nas stanje trenutne politike vodi. Imućni stranci plaćaju ogroman novac da provedu neko vrijeme u područjima u kojima se živi kao što su živjeli naši preci prije stotinu godina i stanje koje smo prevazišli modernizacijom života.

Pojedini političari nas svojim ponašanjem upravo vode u stanje iz kojeg pokušavamo da izađemo decenijama.

Građani moraju u sebi probuditi hrabrost i dostojanstvo, moraju sa prezirom odbaciti sva lažna obećanja i ucjene, gdje cilj ne bira sredstva kako bi se došlo do vlasti ili ostalo na vlasti, i moraju početi da glasaju uz osjećanje odgovornosti prema sebi, svojim bližnjima, društvu i prema potomstvu. Politika nužno obuhvata neslaganja i nesporazume, ali ona ne smije biti borilište u kojem se sreću nepomirljivi neprijatelji. Prije svega, najveća odgovornost je na nama, budućim odbornicima Grada Trebinja.

Želimo da Trebinje postane onakvo kakvim ga opisujemo kada se prijateljima, poznanicima i turistima hvalimo našim gradom.

Dakle, Trebinje koje će i suštinski biti administrativni, ekonomski, privredni i kulturni centar istočne Hercegovine i koji ce čitavu tu regiju predvoditi u uspješnu budućnost. Trebinje čiji će građani biti ne samo zaljubljeni u svoj grad, nego će osjećati i odgovornost prema njemu i imati svijest da taj grad ne pripada samo njima. Trebinje u kojem će se njegovi stanovnici osjećati dostojanstveno i koje će se ponositi svojim, kako materijalnim, tako i duhovnim bogatstvima i naslijeđem i svojim skladnim objedinjavanjem različitosti.

Bez obzira na mnoge teskoće i prepreke, prilika da se ta vizija Trebinja ostvari je tu, pred nama, ali se ona neće sama ostvariti. Da bi se to desilo, potrebno je da u njenom ostvarenju učestvujemo svi, kao građani Trebinja i kao odgovorni članovi zajednice, sa svijesću da ni ta zajednica ni grad ne pripadaju nikome posebno, već svima nama podjednako.


Povezane vijesti

Misli i poruke, sa klupe u parku…

eTrebinje

SPS podnio žalbe CIK-u, zahtijeva se ponovno brojanje glasova u Trebinju!

eTrebinje

Dejan Bošnjak: Naš grad i naša priča nastavlja dalje sa klupe u parku i još nekoliko platformi koje nam stoje na raspolaganju

eTrebinje

Svijest i savijest su bitniji od izbornih rezultata!

eTrebinje

Dejan Bošnjak za MH: Kada počnemo i misliti i govoriti hrabro i odgovorno, smanjiće se manevarski prostor za razne društvene devijacije od kojih je naše društvo teško oboljelo

eTrebinje

INTERVJU PREOKRETA, DEJAN BOŠNJAK, NOVO LICE TREBINJSKE POLITIKE : U oboljelom društvu podobni imaju prednost nad sposobnima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više