eTrebinje
Trebinje

Đokić razgovarao sa upravom “Elektroprivrede Republike Srpske”

Izvor:

Fotografija:

ТРЕБИЊЕ, 4. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Састанак министра енергетике и рударства Петра Ђокића са директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем и члановима управе овог предузећа.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je sa upravom “Elektroprivrede Republike Srpske” razgovarao o realizaciji najznačajnih projekata energetskog sektora, kao i aktivnostima na reorganizaciji distributivnih preduzeća.
Nakon sastanka u “Elektroprivredi Republike Srpske” u Trebinju zaključeno je da sve aktivnosti na projektima hidroelektrana “Dabar”, “Buk Bijela” i “Bistrica” teku planiranom dinamikom.

Istaknuto je da su radovi na izgradnji Hidroelektrane “Dabar” u punom zamahu, te precizirano da su do sada završene vodoprivredna, ekološka, građevinska dozvola, saopšteno je iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Urađen je glavni projekat, riješeni nedostajući istražni radovi, izgrađeni kompletni pristupni putevi, dalekovod za gradilišta, vodovodna mreža.

Iskopano je više od 8,5 kilometara najznačajnijeg objekta, tunela čija će dužina biti 12.150 metara.

Đokić je rekao da je u toku ugovoranje ostalih radova, brane, mašinske zgrade sa kompletnom opremom, razvodnim postrojenjem.

“Očekujem da u ovoj godini idu ovi ostali radovi koji su veoma važni, da se ugovore kao i načini finansiranja”, istakao je Đokić.

Govoreći o projektu izgradnje hidroelektrane “Bistrica” na sastanku je rečeno da je u toku rješavanje proceduralnih pitanja sa investitorom iz Kine prestižnom, kompanijom AVIK nakon čega će početi gradnja elektrana.

Resorni ministar i direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović saglasili su se da je “Elektroprivreda Republike Srpske” potpuno spremna i za projekat izgradnje Hidroenergetskog sistema “Buk Bijela” koji će se graditi zajedno sa Srbijom.

Petrović je Đokića upoznao o trenutnim aktivnostima reorganizacije i restrukturiranja elektrodistributivnih preduzeća u skladu sa Reformiskom agendom.

“U toku je prvi poziv zaposlenim u distributivnim preduzećima zainteresovanim za dobrovoljni prekid radnog odnosa uz isplatu stimulativne otpremnine i naknade za ekonomsko-socijalno zbrinjavanje radnika, a prema prvim podacima vlada veliko interesovanje za ovaj poziv”, naglasio je Petrović.

On je dodao da će nakon reorganizacije elektrodistributivnih preduzeća novoformirani operatori distributivnog sistema /ODS/ postići punu funkcionalnost i efikasnost. 

Đokić pokušava da okupi Socijaliste iz Izborne jedinice 9

Nezvanično saznajemo da je Đokić u Trebinje došao kako bi sagledao situaciju u partiji u Izbornoj jedinici 9, a nakon neuspjele poslednje sjednice Regionalnog odbora koja nije održana zbog nedostatka kvoruma. U međuvremenu, čak pet narodnih poslanika okrenulo je leđa Petru Đokiću i zatražilo njegovu smjenu.

Đokić je izgubio podršku i u najjačem, banjalučkom odboru Socijalističke partije, gdje je neuspjelom smjenom Gorana Selaka i neuspjelim pokušajem raspuštanja odbora doživio još jedan poraz, jer je sud njegove odluke stavio van snage.

SRNA/etrebinje


Povezane vijesti

Petrović: Radnici nisu krivi za Draškovićev politički neuspjeh, SVE ĆEMO UČINITI DA IH ZAŠTITIMO

eTrebinje

Petrović o SNSD-ovcima koji su bili u biračkim odborima novih partija: Aktivizam je moguć svugdje

eTrebinje

Petrović o podjeli paketa u izbornoj ćutnji: Krivične prijave protiv onih koji su nas reklamirali

eTrebinje

Petrović: Ne prodajemo ERS, procjena imovine je redovna procedura

eTrebinje

Drašković odgovorio Petroviću: Od 15. decembra IAT je vaše vlasništvo

eTrebinje

Petrović – Drašković prvo da izmiri dug IAT-a državi, a za izborni poraz vidi sa partnerima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više