eTrebinje
Trebinje

Počela velika akcija uređenja grada

Izvor:

Fotografija:


U Trebinju je jutros počela velika akcija kojom je planirano da se generalno očisti i uredi gradsko područje, a u kojoj učestvuju brojni kolektivi.

U akciji učestvuju radnici komunalnog preduzeća i Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, vatrogasna društva, civilna zaštita “Hidroelektrana na Trebišnjici”, službenici javnih preduzeća, ustanova, svih škola, vrtića i udruženja građana.

Načelnik trebinjskog Štaba za vanredne situacije Stevan Bekan rekao je novinarima da se od jutros uklanjaju divlje deponije, da se čisti u svim mjesnim zajednicama na području ovog grada, dodavši da će akcija biti nastavljena i narednih dana.

“U protekla dva mjeseca službe našeg grada bile su posvećene sprečavanju pojave i širenja virusa korona, a ove godine nismo pozivali građane da nam se priključe u većem broju. Akcijom želimo da generalno uredimo naš grad i ovo je samo početak, a poseban problem nam predstavljaju nelegalne deponije koje su u posljednje vrijeme nastale na širem području grada”, naveo je Bekan.

Rukovodilac operativnih poslova u preduzeću “Komunalno” Milan Mandrapa ukazao je da divljih deponija ima mnogo na području grada, te da prvo treba ustanoviti gdje se te lokacije nalaze.

On je dodao da je obezbijeđen besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada.

“Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija. Čiste se i prilazi gradu, a taj posao će biti završen tokom dana”, rekao je Mandrapa.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” iz Trebinja, koje učestvuje u današnjoj akciji uređenja grada, rekao je da članovi tog društva od početka pandemije virusa korona uređuju staze na kojima je povećana količina smeća ovog proljeća.

“Konstantno radimo na čišćenju svih staza i nećemo prestati dok sve ovo ne prođe. Sve staze su veoma posjećene u posljednje vrijeme, ali se povećala i količina smeća koje u prirodi ostavljaju neodgovorni građani”, istakao je Škero.

On je apelovao da se građane uzdrže od nelegalnog odlaganja otpada kako ova odlagališta ne bi kvarila sliku grada.


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više