eTrebinje
Trebinje

Poručeno na prijemu povodom Dana Republike: RS jedina opcija za budućnost

Izvor:

Fotografija:


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u gradskoj upravi Trebinja danas je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske organizovao prijem za predstavnike političkog, privrednog i javnog života grada.

Ćurić je u obraćanju odbornicima Skupštine grada Trebinja i poslenicima iz svih oblasti političkog i javnog života Trebinja izrazio zadovoljstvo što je danas važan nacionalni praznik, 9. januar, kada je nastala Republika Srpske i koji dočekujemo u miru, političkoj stabilnosti i narodnom jedinstvu.

„Republika Srpska je nastala u borbi srpskog naroda za opstanak. Ona nije stvorena da bi ograničili druge narode u svojim pravima, nego da bi dali adekvatan i trajan okvir našem bitisanju i biološkom opstanku na ovim prostorima. Republika Srpska naša je tvorevina i naša jedina opcija za budućnost – druge alternative, iako su moguće, nikada nismo stavili na sto“, poručio je gradonačelnik Ćurić.

On je istakao da srpski narod nije ni zaslužio, a kamoli podstakao političke i sudske procese sa kojima se suočava u proteklih nekoliko godina.

„Oni koji pokušavaju da nam svojim, po njima velikim autoritetom nametnu neka druga rješenja, moraju znati da mi ništa nemamo za prodaju i da svaku stopu RS smatramo svetom i podjednako značajnom. U tom svijetlu, vidimo čitav niz pokušaja da se Srpskoj ospori potpuni administrativni i javni sadržaj i da se njen temelj dovede pod znak pitanja. Iza onih koji uporno osporavaju ovaj datum stoji jedna politička montaža i zlonamjerna ujidurma, krunisana presudom Ustavnog suda BiH, a iza nas stoji narod, koji se referendumom izjasnio da 9. januar ostaje ono što je bio – faktički i istorijski neporeciv dan kada je Republika Srpska nastala“, poručio je gradonačelnkik Ćurić.

Gradonačelnik Ćurić je istakao da ono što nam i dalje treba, kada je ovaj veliki datum u pitanju samo je ustrajnost, strpljivost i jedinstvo, jer svjedoci smo da vrijeme donosi i nova iskušenja i nova pitanja u kojima će se naša snaga mjeriti nekim sličnim konsenzusom do koga ćemo morati dolaziti u državi kakva je BiH. „Istorijski je trenutak, moramo biti odgovorni i dostojni izazovima koji stoje pred nama“, kazao je on.

On je poručio da naša obaveza da se ne umorimo braneći interese RS, a naša dužniost da sa svima pričamo tražimo rješenja, vodimo dijalog, da imamo racionalan pristup i budemo pragmatični, ali da volimo i poštujemo samo onoliko koliko smo voljeni i poštovani bez obzira od koga to dolazilo.

Predstavnici Gradske uprave i Boračke organizacije danas su povodom 9. januara Dana Republike Srpske položili cvijeće na spomenik braniocima Trebinja 1991-1995. godine.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Pogledajte kako je izgledala proslava Dana Republike Srpske (Video)

eTrebinje

Vatromet obojio nebo iznad Trebinja (VIDEO)

eTrebinje

Trebinje u svečanom defileu za Republiku (VIDEO)

eTrebinje

Dodik: Srbi imaju dvije države – Srpsku i Srbiju

eTrebinje

Odlikovanja povodom Dana Republike: Dodijeljene plakete Trebinjcima Sari Kolak i Davidu Šarencu

eTrebinje

Tradicionalna kolona i vatromet

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više