eTrebinje
Najnovije Trebinje

Trebinje najprivlačnije turistima, iskorišteno 3.500 vaučera

Izvor: SRNA

Fotografija: Ilustracija


Najveći broj građana Republike Srpske je tokom ove turističke sezone bio zainteresovan da turističke vaučere Vlade Srpske iskoristi u Trebinju, pa je u ovom gradu do sada iskorišteno više od 3.500 turističkih vaučera, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

On ističe da je tome doprinijela bogata turistička ponuda najjužnijeg grada Srpske koja je univerzalna tokom cijele godine, a u ljetnoj sezoni turistima su bili dostupni mnogi zanimljivi sadržaji, kao što su turistički kompleks “Grad sunca”, gradski bazeni i prirodna kupališta.

– Turistički kompleks “Grad sunca” bio je najtraženija lokacija za korištenje turističkih vaučera – naveo je Radić.

Izvršni direktor za turizam i usluge turističkog kompleksa “Grad sunca” Bojan Vučurević rekao je Srni da je u hotelu “Panorama” u Trebinju koji se nalazi u sklopu kompleksa “Grad sunca”, tokom jula, avgusta i septembra iskorišteno oko 450 turističkih vaučera.

On je dodao da je tokom ove turističke sezone vladala velika zainteresovanost domaćih turista koji su svoje turističke vaučere željeli da iskoriste u kompleksu “Grad sunca” u Trebinju i izrazio zadovoljstvo posjetom turista, naročito tokom avgusta.

– Ono što je goste privuklo je, prije svega, akva-park u kompleksu “Grad sunca”, a zatim i dino-park i etno-selo. Zbog zatvaranja granica, ljudi su bili onemogućeni da odu na more, što nam je pogodovalo, a gosti su mahom bile porodice sa djecom – kaže Vučurević.

On je napomenuo da je prosjek boravka gostiju ove godine bio mnogo duži nego prethodnih.

U hotelu “Nar” u Trebinju, koji je jedan od prijavljenih za korištenje turističkih vaučera, Srni je rečeno da je do sada iskorišteno više od 100 vaučera, te da su smještajni kapaciteti hotela u avgustu i septembru bili popunjeni u potpunosti.

Iz ovog hotela kažu da su tokom avgusta i jula, upravo zbog turističkih vaučera, njihovi gosti bili domaći turisti, a zabilježili su i posjete velikog broja turista iz Srbije.

Građani Republike Srpske imaju mogućnost da svoje turističke vaučere upotrijebe i u trebinjskom hotelu “Central park”, u kome je do sada iskorišteno oko 150 vaučera.

U ovom hotelu Srni je rečeno da su zabilježili i veliki broj posjeta gostiju koji su se prijavili putem agencija.

Pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa mjestom prebivališta na području Srpske koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj u minimalnom trajanju od tri noćenja.

Turistički vaučeri u iznosu od 100 KM mogu se iskoristiti do 15. novembra.


Povezane vijesti

Sektor turizma i ugostiteljstva sprema proteste

eTrebinje

Građani Srpske vaučere za putovanje mogu koristiti do kraja godine

eTrebinje

MRŠAVI SEPTEMBAR Svega 15.000 stranih turista posjetilo BiH

eTrebinje

Biće predložen novi paket pomoći za ugostiteljstvo i turizam

eTrebinje

Vaučeri ohrabrenje za zimsku sezonu

eTrebinje

Brazilac u narodnoj nošnji piše reportažu o Trebinju

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više