eTrebinje
Bosna i Hercegovina

Televizije Nova, Fejs, TV1 i RTVBN dobile dozvolu emitovanja digitalnog signala

Izvor:

Fotografija:


Regulatorna agencija za komunikacije BiH dodijelila je dozvolu za korišćenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektronskom komunikacijskom mrežom u digitalnoj zemaljskoj radiodifuziji u BiH – Multipleks C, pravnom licu “Multiplex servis bh” Sarajevo, čiji su osnivači sarajevske televizije Nova BH, Fejs, Televizija jedan i bijeljinska RTV BN.

Dozvola stupa na snagu 01.11.2019. godine, a izdaje se na period od 15 godina.

RAK je ovakvu odluku donio, iako je Vlada Republike Srpske tražila poništavanje javnog poziva za dodjelu dozvole i tzv. Pravila 90 zbog nezakonitosti i povrede imovine Republike Srpske.

Vlada je u februaru tražila da Savjet ministra zaštiti opšte dobro – radiofrekventni spektar BiH i Republike Srpske, jer su ovi dokumenti u suprotnosti sa Strategijom prelaska sa analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju.

Međutim, RAK i Savjet ministara u tehničkom mandatu oglušili su se o negativno mišljenje resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske.

RTRS


Povezane vijesti

Ukrajina: Ispalili smo rakete blizu granice s Poljskom

eTrebinje

Noćas ispaljeno 70 protivgradnih raketa

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više