eTrebinje
Region Vijesti

Dubrovniku odobren europski projekt za izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže težak 881 milion kuna

Izvor: Dubrovački Vjesnik

Fotografija: Dubrovački Vjesnik


Vodovod Dubrovnik završio je i posljednju fazu procedure za projekat ‘Aglomeracija’ kojom se dodjeljuju bespovratna sredstva iz fondova Europske unije za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnika. Navedeni projekat odobren je u nacionalnoj proceduri od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

Nakon dugotrajnog postupka uspješno je završen težak i opsežan posao u kojem su sudjelovali Vodovod Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatske vode. Ukupna vrijednost projekta ‘Aglomeracije’ iznosi 881.208.682,00 kuna. Nakon potpisa ovog ugovora započet će najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav grada Dubrovnika u njegovoj povijesti. Projekt između ostalog obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Petka te izgradnju cjelokupne nedostajuće kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području cijelog grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Mato Franković na početku svog mandata sugrađanima je obećao kako će otkriti europske fondove koje do 2017. godine Grad Dubrovnik uopće nije koristio.

”Danas je Grad dokazao kako sinergijom između svih gradskih službi i tvrtki u vlasništvu Grada može ostvariti sjajne rezultate. Posebno bih se želio zahvaliti tvrtki Vodovod, njezinoj upravi i svim vrijednim djelatnicima koji su predano radili na ovom projektu. Naravno, kao i u svim projektima do sada pečat uspješnosti uvijek stoji iza Upravnog odjela za europske fondove i međunarodnu suradnju, odnosno pročelnice Zrinke Raguž”, zaključio je gradonačelnik Franković.

Projektom su obuhvaćena ulaganja u sistem javnog vodosnabdijevanja u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sistem javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.


Povezane vijesti

U tuči u Dubrovniku napadnut Sarajlija, Trebinjac, Dubrovčanin i Makedonac

eTrebinje

Cavtat proglašen za najbolju destinaciju za medeni mjesec u Evropi

eTrebinje

Sin ubio oca u Dubrovniku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Tragedija u Dubrovniku: U eksploziji u skladištu poginula jedna osoba

eTrebinje

Trebinjci pohrlili u Dubrovnik, a u butigama s one strane granice sve je manje Dubrovčana

eTrebinje

2 0 komentara

Trebinjac Subota, 04.07.2020. at 13:35

Eto posla za trbinjce!

Odgovor
Trebinjac Subota, 04.07.2020. at 13:37

Eto posla za trebinjce!

Odgovor

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više