eTrebinje
Fudbal Svijet Vijesti Sport

Otkriven uzrok Maradonine smrti

Izvor:

Fotografija:


Dijego Armando Maradona je prema prvim podacima preminuo od posljedica srčanog udara u srijedu, nakon čega je odrađena autopsija.

Poslije detaljnog pregleda leša legendarnog fudbalera ustanovljeno je kako je preminuo od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije, koja je generisala akutni edem pluća, prema preliminarnom rezultatu obdukcije koja je obavljena u toku dana.

Do tog zaključka došlo je čak šest zvaničnih ljekara sudske medicine i ekspert u ime porodice, koji su radili na autopsiji.

Proces je trajao čak tri sata, obavljen je u bolnici u San Fernandu nakon čega je porodici rečeno od čega je konkretno preminuo El Pibe.

Porodica je čak imenovala i lekara koji je bio zadužen da prati i nadgleda postupak autopsije koji je trajao od 19.30 do 22.30.

Javno ministarstvo San Isidro je pozvalo pet forenzičara koji su radili na obdukciji tijela.

U njoj su učestvovali direktor Sudsko-medicinskog korpusa San Isidro Federiko Korasaniti, njegov kolega iz pravosudnog odeljenja San Martin, direktor Odeljenja naučne policije policije Buenos Ajres i još dvoje forenzičara iz Korpusa sudske medicine, sudovi San Isidro.

Njima se pridružio i šesti ljekar ispred porodice Maradona.

Ovo su prvi rezultati studije koja će biti gotova tek nakon rezultata toksikološke analize preko koje će biti utvrđeno potencijalno prisustvo alkohola ili nekih nedozvoljenih supstanci.

Ono što je odbačeno kao opcija jeste da je Dijego Maradona pretrpio nasilnu smrt.

 

Izvor: Nezavisne


Povezane vijesti

ŠTA SE DEŠAVA SA DUŠOM 40 DANA POSLE SMRTI?

eTrebinje

Može li svako živjeti sto godina?

eTrebinje

Srbija ide na Kamerun, ponovo u grupi sa Brazilom i Švajcarskom

eTrebinje

Radio Trebinje – Aleksandar Bratić: Fudbalske decenije za pamćenje

eTrebinje

Tri decenije od uspjeha u Tokiju: Na današnji dan Crvena zvezda postala šampion svijeta (VIDEO)

eTrebinje

Fudbaleri Srbije uplaćuju milion evra bolesnoj djeci u Srbiji

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više