eTrebinje
Region Vijesti

Potvrđena optužnica, Tači ide u Hag

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači potvrdio je danas lično da je protiv njega potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

U isto vrijeme, on je podnio ostavku i na funkciju predsjednika. On će u Hag otići dobrovoljno, prenosi Kosovo online.

Zvanične potvrde iz Specijalnog tužilaštva, međutim, još nema.

Dok sud ne objavi tu informaciju, ostaje i dilema da li je Tači na ovaj način preduhitrio sud da bi izbjegao privođenje.

On je kazao da je od povjerljivog izvora dobio informaciju da mu je Sud potvrdio presudu i apelovao na građane da ostanu smireni i da ne preotestuju, prenosi prištinski Ljajmi.

“Ovo nisu laki trenuci za mene i moju porodicu i za sve koji su me podržavali i vjerovali mi ove tri decenije u borbi za slobodu i nezavisnost. Stojim na raspolaganju pravdi, vjerujući u istinu. Stekli smo nezavisnost i sada razvijamo svoju državu. Optužnica protiv mene i mojih saboraca je mala cijena koju moramo da platimo za slobodu naše zemlje”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Tači je poručio pristalicama i da vjeruju u zakon i red, “novo evropsko Kosovo”, u Nato i poosebne odnose sa SAD.

“Nijedan izazov neće moći da potkopa partnerstvo Kosova sa našim saveznicima na putu ka atlantskim vrijednostima”, zaključio je Tači.


Povezane vijesti

Potvrđeno: Dokazi iz Sky aplikacije vjerodostojni, slijede optužnice

eTrebinje

Zeljkovića terete da je budžet oštetio za više od 1,3 miliona KM

eTrebinje

Tužilaštvo Srbije podiglo prvu optužnicu za akciju “Oluja”

eTrebinje

Podignuta optužnica za zločin u Dobrovoljačkoj

eTrebinje

Za Zeljkovića zatražen pritvor po svim tačkama

eTrebinje

Izdvojeno mišljenje sudije Nijambe: Ratko Mladić ima snažan alibi za Srebrenicu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više