eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

Raspisan konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite

Izvor: Nezavisne

Fotografija: Ilustracija


Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove koji su podigli stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono razvojne banke Republike Srpske.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su:

– zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do 35 godina života,

– sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, za stambene kredite za mlade bračne parove ili za stambene kredite po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju sudužnik ima do 35 godina života (u tom slučaju prijavu na konkurs podnosi sudužnik)

– imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 25.10.2020. godine.

Aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine. Do sada je dodijeljeno 3.848 subvencija.


Povezane vijesti

Uzimaju kredite da bi se hvalili pred izbore! Ove opštine i gradovi su najviše zadužile građane

eTrebinje

“Tajni” konkurs u trebinjskoj biblioteci razljutio diplomirane bibliotekare

eTrebinje

Moratorijum na kredite do kraja godine?

eTrebinje

RS garantuje za 104 mil KM kredita – Potpisani ugovori sa četiri banke

eTrebinje

Novcem MMF-a vraćaju dugove

eTrebinje

Uz državne garancije 11 banaka želi kreditirati male firme

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više