eTrebinje
Region

DUBROVAČKI HOTELI SE PRIPREMAJU Ko planira otvaranje i kojim se gostima nadaju

Izvor:

Fotografija:

dubrovnik-stari-grad
Dubrovnik panorama Stari grad

Od ponedjeljka se uvode letovi unutar Hrvatske, međunarodni još uvijek nisu najavljeni, a još se ne zna tačan datum otvaranja granica o čemu uglavnom  zavisi dubrovački turizam. Dubrovački dnevnik provjerio je kako se hoteli pripremaju za sezonu.

Pogodnosti za goste iz Hrvatske

Dubrovački lanac hotela Importanne Hotels and Resort već je najavio kako će otvoriti svoja vrata 11. maja, a pripremili su i posebne ponude za domaće goste za koje, čini se, vjeruju kako će posjećivati Dubrovnik ovog ljeta.

Tako će svi oni koji rezervišu dvodnevni smještaj dobiti povrat troškova cestarine u vrijednosti koja odgovara relaciji od Zagreba do Dubrovnika. Za rezervaciju boravka u trajanju od četiri dana, dobit će povrat troškova cestarine u oba smjera na istoj relaciji.

Također, rezervacija smještaja obuhvaća i besplatan transfer sa Zračne luke Dubrovnik. Snižena je i sama cijena smještaja, a gostima iz Hrvatske osigurano je i plaćanje do 12 rata.

Očekivani pad gostiju iz SAD-a i Bliskog istoka

Dubrovački dnevnik kontaktirao je Jadranske luksuzne hotele odakle su odgovorili kako razmatraju mogućnost otvaranja hotela, ali kako konkretnu odluku još nemaju.

“Kako bi osigurali maksimalne mjere zaštite za svoje zaposlenike i goste ALH hotela, Jadranski luksuzni hoteli najavili su te dio mjera uveli još u veljači, a u suradnji s međunarodnom tvrtkom specijaliziranom za uspostavljanje standarda u tijeku je daljnja prilagodba operativnih procedura kako bi se ispoštovale sve propisane mjere i preporuke. Trenutno se razmatra mogućnost otvaranja hotela, no konkretna odluka o tome još nije donesena. Čim budemo u mogućnosti, javnost ćemo obavijestiti o otvaranju hotela,” odgovorili su iz Jadranskih luksuznih hotela.

Upitali smo ih o bookingu odnosno koji gosti zasad najviše rezervišu smještaj.

“S obzirom na još uvijek veliku neizvjesnost oko cjelokupne situacije, različite mjere kretanja ovisno o zemljama iz kojih gostiju dolaze, te trenutni volumen bookinga, konkretniji zaključak o tržištima koja će ove godine posjetiti Dubrovnik u ovom trenutku nije moguće donijeti. Trenutno se može primijetiti nešto veća zastupljenost europskog tržišta, u odnosu na daleka tržišta koja su tradicionalno naklonjena Dubrovniku poput SAD-a i Dalekog istoka, što je i očekivano,” odgovorili su iz JLH.

Valamar: Pripremamo se za otvaranja tijekom maja i juna

Valamar Riviera se priprema za ponovno otvaranje svojih kampova i hotela tijekom maja i juna, međutim otvaranje turističkih objekata, kako kažu, prvenstveno zavisi od otvaranja granica i stvaranju preduslova da gosti mogu doputovati na željenu destinaciju.

“Valamar Riviera je u pripremu ovogodišnje turističke sezone planirala uložiti preko 800 milijuna kuna. Radovi na započetim projektima su radi zaštite zdravlja i sigurnosti, te u skladu s mjerama prevencije zaustavljeni 25. ožujka. Nastavak radova planiran je u svibnju s ciljem da se jedan dio investicija završi do ljeta, a ostali dio investicija odgodi za jesen 2020. odnosno 2021. godinu,” kažu iz Valamara te dodaju kako se intenzivno radi na akcionim planovima te planiranju i pripremi restarta poslovanja.

“Početkom ožujka Valamar je osnovao Odbor za upravljanje rizicima koji je pravovremeno definiraonove politike prodaje,nabave, plaćanja i ostale mjere zaštite likvidnosti, objavio program Pauza, restart za očuvanje radnih mjesta te privremeno obustavio radove na investicijskim projektima. Valamar Riviera će u narednih 30 dana finalizirati Covid-19 politike i planove za 2020. godinu koje trebaju omogućiti brzi restart poslovanja kada se za to steknu uvjeti, ali i predvidjeti očuvanje likvidnosti i poslovnog sustava do 2021. godine kada se očekuje puna normalizacija poslovanja,” izvijestili su.

Dubrovački dnevnik


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više