eTrebinje
Region

PRETRAŽENA HIDROELEKTRANA U PLATU Pronađene mine, municija i ručna bomba, nastavlja se sanacija

Izvor:

Fotografija:


Hidroelektranu Dubrovnik u Platu pretražili su priotehničari i pronašli više eksplozivnih sredstava, od čega su dva bila u samom pogonu.

“Predmetna eksplozivna sredstva iznesena su iz kruga HE Dubrovnik te su delaborirana u cijelosti, a po mišljenju MUP-a PU Dubrovačko-neretvanske vjerojatno su zaostala iz razdoblja Domovinskog rata,” odgovorili su iz HEP-a na pitanje Dubrovačkog dnevnika dok su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske detaljnije pojasnili o kojim se sredstvima radi.

“U samom pogonu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađena jedna ručna bomba i jedna protivpješadijska antimagnetna mina.

Izvan pogona, odnosno u vanjskom krugu hidroelektrane, pronađeno je jedna topovska granata, jedna minobacačka mina, jedna protivpješadijska potezna mina u raspadnutom stanju, 9 komadamunicije u raspadnutom stanju i repni dio minobacačke mine, takođe u raspadnutom stanju,” pojasnili su iz Policije, a s obzirom na to da je pirotehnički pregled završen pogon je, kako tvrde iz HEP-a, siguran za nastavak radova te se nastavlja sanacija hidroelektrane kako bi se HE Dubrovnik doveo u pogonsko stanje.

Podsjetimo, požar u hidroelektrani Dubrovnik dogodio se 10. januara, a bježeći od vatre i dima trojica radnika su izgubila svoje živote. Tijelo Mata Maškarića pronađeno je u odvodnom kanalu, tijelo Ivice Zvrka pronašli su mještani u blizini Cavtata na stijenama, dok se za Davorom Pozniakom tragalo tri dana, nakon čega je pronađen u sporednoj cijevi odvodnog tunela.

Dubrovački dnevnik


Povezane vijesti

Podignuta optužnica protiv 5 lica zbog tragedije u HE “Dubrovnik” u Platu

eTrebinje

Nakon sanacije pušten u rad agregat B u HE Dubrovnik

eTrebinje

ODGOVORNI ZA REKONSTRUKCIJU HIDROELEKTRANE Proširena istraga nad petoricom osumnjičenih za tragediju u Platu

eTrebinje

PREGOVORI OKO POKRETANJA HE DUBROVNIK – Uprava Elektroprivrede RS-a i HET-a danas u Zagrebu

eTrebinje

HEP je danas, godinu dana nakon tragedije u Platu, dao prvu izjavu!

eTrebinje

GUBICI I DALJE RASTU: Hidroelektrana u Platu ipak neće proraditi u januaru!

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više