eTrebinje
Republika Srpska

DNS stopirao saradnju sa SNSD-om; Kovačević: loša i nepromišljena odluka DNS-a

Izvor:

Fotografija:


Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza /DNS/ odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.
Iz ove stranke navode da su se odlučili na ovaj korak “razočarani odnosom prema DNS-u, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova DNS-a, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu”.

“Posljednja dešavanja u vezi sa smjenom DNS-ovih kadrova, koji su korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova koalicije”, navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke ističu da ih do daljeg više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru koalicije.

“Svoje odluke samostalno ćemo donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana”, poručili su iz DNS-a.

Iz ove stranke navode da će predsjednik DNS-a Marko Pavić preuzeti aktivnosti na oganizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, s ciljem razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju.

U saopštenju se dodaje da je DNS “dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner koalicije”, te podsjeća da su se Sporazumom o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu od 2018. do 2022. godine obavezali da će provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Srpskoj. 

Radovan Kovačević: Loša i nepromišljena odluka DNS-a

“Mi smatramo da je to jedna loša, nepromišljena i neodgovorna odluka. Ipak, mi smo uvijek za razgovore i nikada nije bio problem da razgovaramo sa bilo kojim od naših koalicionih partnera. U proteklih 20 godina to nikada nije predstavljalo problem.”, izjavio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za ATV, osvrćući se na odluku DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.

“Moram da podsjetim javnost ali i ljude u DNS-u, da su kada je u pitanju republički nivo da su sve odluke o tome kako će koja stranka biti zastupljena, donošene upravo na osnovu razgovora, prvo na osnovu pojedinačnih razgovora SNSD-a i DNS-a, a zatim i na nivou kompletne vladajuće koalicije.”, dodaje Kovačević.

“Kada je u pitanju lokalni nivo, za sve vrijeme dok je SDS bio vlast u Doboju, DNS je bio glavni koalicioni partner SDS-u. Nama se to isto nije sviđalo, ali nismo donosili bilo kakve odluke o zamrzavanju koalicionih odnosa na svim nivoima. Mi smo uvijek držali do svojih koalicionih partnera i to je glavni razlog što je ova koalicija trajala ovoliko, koliko je trajala, a oni (DNS) će sami da donesu odluku da li će trajati još.”, zaključio je portparol najveće stranke u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza /DNS/ odlučilo je danas da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima.


Povezane vijesti

Lojalnost pod lupom: Ako uradi bilo šta mimo volje SNSD, Nešić leti iz fotelje

eTrebinje

SNSD, HDZ BiH i „osmorka“ će formirati vlast na nivou BiH

eTrebinje

Sječa odbora u DNS-u, traže novu energiju

eTrebinje

DNS se vraća u vlast – Nešić potvrdio koaliciju sa SNSD

eTrebinje

SNSD i HDZ BiH nastavljaju partnerstvo na svim nivoima

eTrebinje

Glavaš napušta DNS i politiku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više