eTrebinje
Republika Srpska

Instruktivna nastava za osnovce na RTRS-u

Izvor:

Fotografija:


Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa pedagoškim zavodom i RTRS od utorka počinje sa emitovanjem instruktivne nastave za učenike Osnovnih škola iz Republike Srpske, saopšteno je nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske.

Nastava će se emitovati od devet do 12 sati na RTRS-u, a svi koji ne uspiju pogledti nastavu u tom terminu imaće sve snimljene emisije na portalu rtrs.tv.

U Republici srpskoj je prekinuta nastava u školama i na fakultetima zbog epidemiloške situacije u vezi sa virusom korna.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će od utorka, 17. marta, početi emitovanje školskog programa za učenike osnovih škola.

Trivićeva je navela da će program instruktivne nastave podrazumjevati davanje osnovnih instrukcija i gradiva koje učenici treba da prelaze prema nastavom planu i programu koji je definisan u Republičkom pedagoškom zavodu.

– Sve se sprovodi s ciljem da bi naši učenici mogli da savladavaju gradiva iz razloga što znamo da je ona obustavljena u Republici Srpskoj i u osnovnim i srednjim školama – rekla je Trivićeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Ona je istakla da će putem javnog servisa obavijestiti tačne terimne koji predmeta će biti u emitovanju, a oni koji ne uspiju da budu pored malih ekrana moći će da isprate na zvaničnoj veb-stranici RTRS-a.

Srna


Povezane vijesti

Trivićeva: Od ponedjeljka moguće vraćanje starijih osnovaca u škole

eTrebinje

Trivić: Školski časovi neće biti produženi u skorije vrijeme

eTrebinje

Ministarka Trivić za hotelski smještaj i turističku agenciju odobrila 10.000 KM

eTrebinje

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske: Naći ćemo rješenje i ako bude bojkota nastave

eTrebinje

Trivićeva šef Glavnog izbornog štaba Ujedinjene Srpske

eTrebinje

Đaci od septembra u školskim klupama

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više