eTrebinje
Republika Srpska

Izbrisani članovi zakona o uspostavljanju rezervnog sastava policije

Izvor:

Fotografija:

skupstina-srpske

U Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima izbrisani su članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije, rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srđan Obradović.

On je istakao je da je MUP u proteklom periodu sproveo dodatne analize i utvrdio da su za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebni duži period i dodatna sredstva da bi bio operativan. 

“MUP Republike Srpske će reorganizovati interventne snage, te tako moći da brže i efikasnije odgovori na sve bezbjednosne izazove, a dio njih se odnosi na migrantsku krizu”, rekao je Obradović, obrazlažući ovo zakonsko rješenje. 

On je podsjetio da je Vlada Srpske utvrdila amandmane kojima su izbrisani članovi zakona o uspostavljanju rezervnog sastava policije. 

Obradović je naglasio da su navedenim zakonskim rješenjem jasnije definisana pojedina policijska ovlašćenja. 

“To se, prije svega, odnosi na nadležnosti direktora, dodatno angažovanje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostavljanje sistema elektronskog poslovanja sa građanima”, kaže Obradović. 

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da je Vlada Repbulike Srpske uložila amandmane kojima su izbrisani članovi zakona koji su se odnosili na uspostavljanje rezervnog sastava policije, ali najavila drugačiji koncept koji bi mogao biti bolji od formiranja rezervnog sastava policije. 

“Cilj nije rezervni sastav policije, nego da imamo poboljšane bezbjednosne strukture policije, koje mogu odgovoriti na sve izazove”, rekao je Mazalica. 

Na zahtjev šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića u Narodnoj skupštini data je pauza tokom koje bi poslanici te stranke trebalo da se detaljnije informišu o ovom zakonskom rješenju, odnosno amandmanima koje je uložila Vlada Srpske. 

On je odustajanje od formiranja rezervnog sastava policije okvalifikovao kao “izdajnički potez”, te da bi, zbog suštinskih izmjena, ovo zakonsko rješenje trebalo povući iz skupštinske procedure. 

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 17.00 časova raspravom o ovom zakonskom rješenju. 

SRNA


Povezane vijesti

Himna BiH leti iz Narodne skupštine?

eTrebinje

Proglašeno vanredno stanje!

eTrebinje

Počela posebna sjednica Narodne skupštine

eTrebinje

Podržan veto Dodika, usvojena dva zaključka, opozicija nije glasala

eTrebinje

Skoko: Prekinut put koji je vodio u NATO

eTrebinje

Gdje političari slave Novu godinu? (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više