eTrebinje
Republika Srpska

Mladima stanovi i poruka da ostanu u RS

Izvor:

Fotografija:


Sa željom da krštenje djece bude povod da ih uskoro opet posjete i uz šalu da izdrže narednih 20 godina u braku, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Obren Petrović, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH, i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, uručili su juče u Doboju ključeve stanova za devet mladih bračnih parova koji su se prijavili na prvi javni poziv za sufinansiranje kupovine stotinu nekretnina.

Većina parova se odlučila za drugi model finansiranja, odnosno da grad Doboj učestvuje sa 70, a supružnici sa 30 procenata novca, ali u tom slučaju nemaju mogućnost da biraju mjesto stanovanja.

To neće predstavljati problem Jeleni i Draganu Marjanoviću, kojima uskoro stiže i prinova.

“Želim da zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu. Mislimo da je ovo jedna od najljepših stvari koje su se desile u RS”, poručila je Jelena Marjanović, a njeno mišljenje dijele i supružnici Blesić, Bojana i Davor.

“Grad Doboj jasno je poslao poruku svim mladim ljudima da ne treba da napuštaju svoj grad i svoju državu”, naveo je Davor Blesić.

Skupština grada je 3. septembra usvojila odluku da mladim bračnim parovima pomogne pri kupovini stotinu stanova, a neki od uslova koje moraju ispuniti su da su mlađi od 30 godina, da najmanje tri godine imaju mjesto prebivališta u Doboju, da im je to prvi brak i da na teritoriji BiH ne posjeduju nekretnine.

Na prvi javni poziv se prijavilo 12 mladih bračnih parova, devet je ispunilo uslove, a svima njima je zajedničko da su se vjenčali nakon 11. septembra, kada je skupštinska odluka stupila na snagu.

“Ovih dana je kod nas Srba vrijeme posta, tako da nema ni vjenčanja, a već ima zahtjeva da se odobri vjenčanje da bi mogli da konkurišu, što govori o tome da je to dobra priča. Vjerujem da ćemo brzo biti u prilici da se ponovo vidimo sa drugom generacijom mladih bračnih parova u Doboju”, poručio je Dodik te naveo da je Doboj lider u pogledu podrške mladim bračnim parovima, dodajući da i druge lokalne zajednice imaju neke oblike podrške, ali ne ovako organizovane.

Mladi koji su u međuvremenu stali na ludi kamen ili to planiraju imaju priliku da se prijave na drugi javni poziv za sufinansiranje kupovine stanova, a ključevi još 91 nekretnine čekaju svoje vlasnike.

“Ja sam siguran da ćemo i pored tih stotinu stanova iznaći mogućnost u narednom periodu da taj projekat bude trajan, a poruka je da mladi ljudi ostaju u Doboju i dolaze u njega”, kazao je Boris Jerinić.

Prije nego što su parovima podijelili ključeve, Dodik, Jerinić i Petrović posjetili su objekat Medžlisa Islamske zajednice Doboj, koji je u izgradnji, gdje ih je dočekao glavni imam Bajro efendija Džafić, a srpski član Predsjedništva BiH će za nastavak izgradnje izdvojiti 100.000 KM.

“Neizmjerno zahvaljujemo srpskom članu Predsjedništva. Evo, već danas je uplatio 100.000 KM i nadam se, ako bog da, da bi mi možda u idućoj godini u ovom periodu mogli doći u opremljenu i funkcionalnu zgradu koja bi bila na opštu korist svih građana”, kaže efendija Džafić.

“U RS naša politika jeste da se vjerskim zajednicama omogući potpuna sloboda njihovog rada i djelovanja… U svakom slučaju imamo obavezu da pomognemo. Ja sam čuo da ovaj objekat treba da se završi i to je nešto što smo ranije dogovarali i, evo, vjerujem da će to sada pomoći”, rekao je Milorad Dodik.

Nezavisne novine


Povezane vijesti

Dodik i 7 sveštenika otvorili pumpu na Manjači: Bik na ražnju, pod šatorom muzika i osvježenje, a na kraju se i zapjevalo (VIDEO)

eTrebinje

Dodik: Biću kandidat na sljedećim izborima

eTrebinje

Dodik: Svi građani Srpske da dobiju državljanstvo Srbije

eTrebinje

NATO se oglasio o navodnoj otmici Milorada Dodika

eTrebinje

“Svi voze automobile, a jadikuju” Dodik savjetovao građanima da malo ugase motore

eTrebinje

Dodik u Briselu: Prestanite da nam pomažete

eTrebinje

1 komentar

Coa Četvrtak, 12.12.2019. at 04:40

Je li poruka na biber ili… ?

Odgovor

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više