eTrebinje
Republika Srpska Najnovije

Od sutra sunčano i iznad prosjeka toplo

Izvor:

Fotografija:


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje sunčano vrijeme uz dalji porast dnevne temperature vazduha, čak i do 17 stepeni Celzijusovih, što će biti znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Ujutro će biti prohladno i suvo, lokalno sa maglom po kotlinama. Tokom dana sunčano, osim u mjestima sa maglom. Poslije podne očekuje se povećana oblačnost na zapadu, jugozapadu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest, na planinama ispod nule, a na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna od devet do 14, na planinama od pet i viša, a lokalno na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren, na planinama i jak južni vjetar, popodne istočni na sjeveru.

Toplo za ovo doba godine zadržaće se i u narednim danima. U utorak, 17. decembra, preovladavaće suvo vrijeme, a najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, lokalno na sjeveru i jugu do 18 stepeni.

U srijedu, 18. decembra, tokom dana doći će do naoblačenja i biće vjetrovito. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na sjeveru do 16 stepeni. Tokom noći kiša će početi da pada na jugu i jugozapadu, gdje se očekuje i grmljavina, zatim na zapadu, a do jutra narednog dana u većini predjela.

Slabijih padavina u četvrtak, 19. decembra, biće na sjeveru i sjeveroistoku, a obilnijih na jugu. NJihov prestanak prvo se očekuje na sjeveru, a nešto kasnije i na jugu, pa će popodne biti i sunačno. I dalje će se zadržati relativno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

I na planinama će naredne sedmice ujutro i tokom dana temperatura vazduha biti u plusu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme.

Temperatura ispod nule jedino je zabilježena na Bjelašnici gdje su u 13.00 časova izmjerena minus dva stepena.

Na Sokocu i u Bugojnu bilo je nula stepeni, u Zenici tri, u Sarajevu četiri, u Srebrenici, Šipovu i Bugojnu pet, na Ivan Sedlu šest, na Han Pijesku, u Foči, na Čemernu i u Gacku sedam, u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Srpcu devet, u Doboju, Zvorniku, Livnu i Sanskom Mostu deset stepeni.

U Banjaluci, Kalinoviku, Bijeljini i Bileći izmjereno je 11 stepeni, u Mostaru, Tuzli i Gradačcu 12, u Trebinju i Ribniku 13, u Bihaću i Širokom Brijegu 15 i u Grudama i Neumu 16 stepeni Celzijusovih.


Povezane vijesti

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

eTrebinje

U Srpsku stiže promjena vremena, najavljeni snijeg i poplave

eTrebinje

Stiže promjena vremena

eTrebinje

Nakon svježijih dana ponovo nam stižu vrućine, temperatura i do 40 stepeni

eTrebinje

Danas sunčano i toplo

eTrebinje

Promjenljivo oblačno i toplo

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više