eTrebinje
Region Vijesti

U Beogradu popunjeni kapaciteti, pacijente šalju u druge gradove

Izvor: Tanjug

Fotografija: Tanjug/AP


Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog popunjenih kapaciteta kovid bolnica u Beogradu više desetina pacijenata zbrinuto u bolnicama u Požarevcu, Smederevu i Mladenovcu.

Lončar je, poslije sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se radi sve kako bi se pronašli novi kapaciteti.

On je naveo da će bolnica u Šapcu primati više kovid pacijenata i da će bolnica u Čačku ući u kovid sistem, te da će biti otvorene privremene bolnice u Kragujevcu i Nišu, prenijeli su beogradski mediji

Pokrajinski sekretar za zdravstvo AP Vojvodine Zoran Gojković rekao je da je od početka epidemije jučerašnji dan po broju umrlih i zaraženih od virusa korona bio najgori u Vojvodini i da je od posljednjeg presjeka juče u 15 časova do sada umrlo četvoro ljudi.

On je naveo i da se u Vojvodini već četiri dana bilježi trocifren broj novozaraženih, te da su kovid centri u Vojvodini skoro puni.

Gojković je rekao da ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru broj zaraženih može da se duplira, te da takav udar “zdravstveni sistem neće moći da izdrži”.


Povezane vijesti

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Drama u Beogradu: Poznati splav počeo da tone, bilo previše gostiju

eTrebinje

Iznajmljujete ili kupujete stan u Beogradu – 5 najvažnijih saveta za pronalaženje doma

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

OPASNOST PO ZDRAVLJE Sarajevo i Beograd među prvih 5 gradova sa najzagađenijim vazduhom

eTrebinje

Spektakl: Kultard vozio Formulu 1 ulicama Beograda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više