eTrebinje
Republika Srpska Vijesti

U Srpskoj 323 zaražena i 5 preminulih lica, Trebinjci čekaju rezultate

Izvor: RTRS

Fotografija: Ilustracija


U protekla 24 časa, u Republic Srpskoj testirano je 777 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 323 osobe.

Radi se o 180 muških i 142 ženske osobe od kojih je 69 mlađe, 205 srednje i 49 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 126 osoba je iz Banjaluke, 56 iz Bijeljine, 27 iz Istočne Ilidže, 26 iz Zvornika, 15 iz IStočnog NOvog Sarajeva, 12 iz Mrkonjić Grada, 10 iz Bratunca, osam iz Vlasenice, sedam iz Laktaša, šest iz Srpca, po pet iz Kotor Varoša i Čelinca, po dvije iz Doboja, Ribnika, Teslića, Šekovića i Šipova i po jedna iz Dervente, Milića, Pala, Prijedora, Prnjavora, Rudog, Trnova, Ugljevika, Han Pijeska i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o četiri muškaraca i jednoj žena srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe) Pala, Istočnog Novog Sarajeva i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 18.751 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 430 osoba kod koje je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 8.459 osoba, a testirano je ukupno 105.200 osoba.Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 790, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 308, a u opštim bolnicama 482.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 11.732 osobe, a nadzor je završen kod 70.724 osoba.


Povezane vijesti

Najnovije istraživanje: Ukoliko ste preležali koronu, kao da ste se vakcinisali

eTrebinje

Rus otkrio: “U SAD stvorena hibridna verzija korone, virus ubio 80 odsto zaraženih”

eTrebinje

Vučić: Hvala narodu Srpske što je uz nas, na Srbiju možete da se oslonite

eTrebinje

Nakon dvije i po godine: Iz SZO poručuju da se nazire kraj pandemije korona virusa

eTrebinje

Za hitnu upotrebu: Odobrena vakcina protiv kovida za inhalaciju

eTrebinje

Otkriven novi test za mjerenje kovid antitjela, saznate sve kod kuće

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više