eTrebinje
Trebinje

Pridvorčani i saborci ne zaboravljaju Duška Pujića

Izvor:

Fotografija:


Ispred spomen-biste kod prostorija mjesne zajednice Pridvorci služen je pomen Dušku Pujiću, borcu Trebinjske brigade VRS iz ovog kraja, koji je poginuo na današnji datum 1992. godine.

Pujić je poginuo po povratku na liniju fronta nakon što je istog dana izvukao osam ranjenika sa ratišta i dovezao u trebinjsku bolnicu, a u znak sjećanja na njegov vojnički podvig spomen-bistu ispred prostorija mjesne zajednice Pridvorci 2014. godine podigli su njegovi Pridvorčani i saborci.

Cvijeće na spomen-bistu položili su predstavnici Gradske boračke organizacije Trebinje, Grada Trebinja, Mjesne zajednice Pridvorci i porodica.

Predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga kazao je da je tužno sjećanje na Duškovu pogibiju ujedno i prisjećanje na veliku ofanzivu regularne vojske Hrvatske na Trebinje, u kojoj su živote u odbrani grada dali mnogi borci Trebinjske brigade i MUP-a.

„Vlaštica je bila sva u dimu od granata i pitao sam se da li iko tamo može ostati živ. U toj ofanzivi pala je Vlaštica, ali je činjenica i da je naša teritorija padala u ruke neprijateljske vojske dva puta – a u oba navrata kada se povlačila Jugoslovenska narodna armija. I nakon izguljene teritorije Trebinjska brigada nije bježala – stala je nove položaje sa kojih je do kraja rata odbranila naš grad“, kazao je Bodiroga.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Služen pomen Dušku Pujiću

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više