eTrebinje
Video Hercegovina

Bileća: Usvojen Nacrt budžeta za 2019. i odluka o privremenom finansiranju (VIDEO)

Izvor:

Fotografija:


Odbornici SO Bileća usvojili su Nacrt budžeta za 2019. i odluku o privremenom finansiranju.

Nacrt budžeta za ovu godinu planiran je u iznosu od 10, 3 miliona maraka, što je za sedam odsto manje nego projektovani budžet za prethodnu godinu.

Žustra rasprava nije izostala ni ovoga puta, kao ni neprimjereno ponašanje pojedinih odbornika, koji su tri sata diskutovali više o svemu, nego o dnevnom redu.

Glavne primjedbe opozicije na Nacrt budžeta su velika izdvajanja za plate, a da planirani budžet ima manjkavosti priznaje i vlast. Sve će se, tvrde, dorađivati i popravljati u javnoj raspravi, do konačnog prijedloga Budžeta.

Iako je najvažniji dokument za funkcionisanje opštine trebalo da bude usvojen još krajem prethodne godine, Nacrt budžeta tek na ponovljenom 13. redovnom zasjedanju, dobio je 11 potrebnih, glasova “za“.

Odbornici su, ponovo, više vremena potrošili na lična prepucavanja i nedolično ponašanje nego na konstruktivnu raspravu. Odbornik opozicione, SRS RS napustio je zasjedanje zbog, kako je rekao, nemogućih uslova za rad. Glavna zamjerka na Nacrt budžeta je povećanje stavke za plate, koja je planirana u iznosu od oko 4 miliona maraka.

“Potpredsjenik je vodio zasjedanje, prekidan sam nekoliko puta u diskusiji i napustio sam sjednicu. Nacrt je loš, četiri miliona za plate, to je više nego što su planirani prihodi”, rekao je Dragan Babić, odbornik SRS RS.

To što su se više čula lična prepucavanja i sporenja, nego konstruktivni prijedlozi za poboljašnje Nacrta budžeta osuđuju i u vlasti. Planiranih 10,3 miliona maraka raspoređeno je tako da su neke stavke morale biti značajno umanjene poput izdvajanja za sport i kulturu, neke povećane. Priznaju da Nacrt nije najbolji i da ga treba korigovati u javnoj raspravi.

“Ovo je stavrno sramota šta pojedini odbornici rade i predlažu”, rekao je Ljubo Vuković, predsjednik kluba odbornika SNSD-a, dok odbornik DNS-a Slavko Dangubić smatra da opština ne može funkcionisati bez budžeta i dodaje – Tako da ću ja dati glas, ali javna rasprava do konačnog usvajanja dati doprinos.

Odbornici su usvojili i odluku o privremenom finansiranju, koja je na snazi do juna 2019. što je i krajnji rok za usvajanje Budžeta za ovu godinu. U suprotnom, Skupština opštine Bileća biće raspuštena.

RTRS


Povezane vijesti

Trebinju i Herceg Novom prijeti EKOLOŠKA BOMBA iz Bileće: Evo zašto je “Prečistač otpadnih voda” pred zatvaranjem

eTrebinje

U Bileći uskoro radovi na tri projekta iz pomoći Srbije

eTrebinje

Bileći 1.800.000 KM od Vlade Srbije za tri projekta

eTrebinje

Počela rekonstrukcija ulica u Bileći

eTrebinje

Bileća: Opština će imati najviše solarnih elektrana u Srpskoj

eTrebinje

„Srbi za Srbe“: Porodica Bratić iz Bileće uselila u novu kuću

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više