eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Objavljen Međunarodni poziv za finansiranje i izgradnju HE “Dabar”

Izvor:

Fotografija:

het-trebinje
Upravna zgrada HET Trebinje

Objavljen je međunarodni javni poziv za učešće u postupku takmičarskog dijaloga za finansiranje i izgradnju objekata Hidroelektrane “Dabar”, rečeno je danas Srni u preduzeću “Hidroelektrane na Trebišnjici”.
Projektni partner Hidroelektrane “Dabar” koji bude izabran dužan je da obezbijedi finansijska sredstva za najmanje 85 odsto iznosa ugovora vrijednog 366 miliona KM, za izgradnju objekata i završetak započetih aktivnosti, kako bi ova hidroelektrana bila puštena u rad. 

Otplata kredita vršiće se u novcu ili u električnoj energiji, i to tokom 15 godina i više, sa grejs periodom od četiri godine, uz garancije Vlade Republike Srpske. 

Budući projektni partner imaće rok od najviše četiri godine da završi izgradnju i da pusti u rad Hidorelektranu “Dabar”. 

Rok za dostavljanje zahtjeva za učešće u takmičarskom dijalogu je 1. mart. 

Hidrelektrana “Dabar” ostaje 100 odsto u vlasništvu “Hidroelektrana na Trebišnjici”. 

SRNA


Povezane vijesti

HET: Očekuje se istorijska proizvodnja struje u ovoj godini

eTrebinje

Objavljen konkurs: HET stipendira 100 studenata

eTrebinje

HET finansira asfaltiranje puta prema Petropavlovom manastiru

eTrebinje

Led u Dabarskom polju uništio usjeve povrća

eTrebinje

HET ide u dokapitalizaciju: Za HE Dabar još 42,2 miliona KM

eTrebinje

HET ide u dokapitalizaciju HE “Dabar”

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više