eTrebinje
Bosna i Hercegovina

Stiže promjena: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Izvor:

Fotografija:

penzioneri-trebinje
Penzioneri u trebinjskom parku

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, prvog dana vikenda stiže nam velika promjena vremena.

Naime, nakon dužeg perioda niskih temperatura vazduha, vrijednosti konačno ”idu u plus” pa se tako tokom dana u subotu mogu očekivati temperature i od 15 stepeni Celzijusa.

Tokom cijele subote kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne kiša se prognozira od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

Vjetar jak južnog smjera, povremeno sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 9 i 15°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će u BiH biti pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine predviđene su za Hercegovinu i jugoistok Bosne.

U ostatku BiH slabije padavine. Snijeg samo na vrhovima planina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

Agencije



Povezane vijesti

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Zabijelilo u Gacku i Nevesinju: Treći aprilski snijeg u Hercegovini (VIDEO)

eTrebinje

Na Sokocu i u Nevesinju po 20 centimetara snijega, u Avtovcu 40

eTrebinje

U Nevesinju pao snijeg

eTrebinje

U Srpsku stiže promjena vremena, najavljeni snijeg i poplave

eTrebinje

Dva šlepera zaglavljena na prevoju Čemerno

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više