eTrebinje
Trebinje

Pojedinci ne smiju urušavati sliku grada, zna se gdje im je mjesto

Izvor:

Fotografija:


 Stanje bezbjednosti u Hercegovini u januaru je bilo dobro,  narušavanja javnog reda i mira je za 30 odsto manje nego početkom 2018. godine, a broj krivičnih djela je smanjen za tri u odnosu na isti period lani.  Policijski podaci pokazuju da se u januaru ove godine dogodila jedna saobraćajka više nego u prvom mjesecu prošle godine.

Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje.

Novi načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je rekao da je i u narednom periodu  zadatak policije  ostvarivanje što boljeg kontakta sa građanima i lokalnom zajednicom.

„Planiramo pojačano prisustvo policije na terenu, podizanje preventivnih aktivnosti na viši nivo, kao i da ostvarimo  još bolju saradnju sa građanima“, istakao je on.

Laketa je naveo da će policija aktivnosti usmjeriti protiv pojedinaca koji su poznati policiji, a koji asocijalnim ponašanjem ugrožavaju bezbjednosnu sliku  Trebinja i Hercegovine, jer  niko ne može biti iznad zakona.

„Otvoreni smo za sve građane, ali ćemo onima koji pokušavaju da stvore ružnu sliku u Hercegovine dati do znanja gdje im je mjesto“, istakao je načelnik PU Trebinje.

On je pozvao roditelje da vode računa gdje se i u kom periodu kreću njihova maloljetna djeca.

Laketa je  na dašnjoj konferenciji za novinare posjetio i na veće zaplijene droge i cigareta u prošlom mjesecu u Hercegovini.

„Zaplijenjena su  preko 244 kilograma marihuane i uhapšene  tri osobe, a odueto je i oko  19 hiljada kutija cigareta bez akciznih markica.“naveo je  on.

Načelnik sektora kriminalističke policije Bojan Dabić je rekao da je u januaru dogodila po jedna prevara, pronevjera i osiguranička prevara, te da je broj krivičnih djela privrednog kriminaliteta povećan u odnosu na isti period 2018. godine.

„Dva  maloljenika su evidentirana kao izvšioci pet krivičih djela, krađe i tjelesne povrede“, istakao je on.

Prema riječima inspektora u sektoru policije Miodraga  Jankovića, najviše prekšaja  javnog reda i mira u januaru su uradile osobe od 21 do 30 godina starosti, a među njima ima i žena.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Trebinje: Dvoje zaposlenika dio pazara predavali na banku, dio ostavljali sebi

eTrebinje

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

eTrebinje

Mediji: Kosovska policija “lovi” Srbe i puca na njih

eTrebinje

Policajci osumnjičeni da su oplačkali migrante: Oduzeli im 700 evra?

eTrebinje

“Evo za ovu kaznu” Snimio “čašćavanje” policajca i objavio na društvenim mrežama (VIDEO)

eTrebinje

Napali policajce u Ljubinju, jednom slomili šaku

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više