eTrebinje
Trebinje

U martu počinje izgradnja zgrade za mlade bračne parove

Izvor:

Fotografija:

stanovi-za-parove
Stanovi za mlade bračne parove u Trebinju

U Trebinju će u martu početi izgradnja stambene zgrade za mlade bračne parove u kojoj će cijena metra kvadratnog stana koštati 1.250 KM, najavljeno je danas nakon potpisivanja ugovora o izvođenju radova između Gradske uprave i Firme “Kota konstrakšn”.
Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je da će zgrada, koja će biti izgrađena u bivšoj kasarni u užem centru Trebinja, imati 40 stanova, a mladim bračnim parovima biće omogućeni povoljniji uslovi za kupovinu stana u centru grada. 

On je naveo da se Gradska uprava odlučila da uslovi konkursa, između ostalih, budu da bračni par ima primanja do 1.200 KM i da podnosilac zahtjeva nema više od 38 godina. 

“Ovo je samo jedan od projekata grada da mladi ljudi ostaju u Trebinju. Odlučili smo se za mlade bračne parove koji imaju niža primanja i koji zbog toga ne mogu da priušte stan u centru grada”, pojasnio je Ćurić. 

On je rekao da je potpisivanju ugovora sa izvođačem radova prethodio niz procedura, kao što su izbor banke koja će kreditirati mlade bračne parove i izbor mladih bračnih parova koji zadovoljavaju uslove javnog poziva. 

“Grad Trebinje je izradio projektnu dokumentaciju i ponudio lokaciju u bivšoj kasarni po najnižoj cijeni”, naveo je Ćurić. 

Prema njegovim riječima, svih 40 stanova će biti unaprijed prodati, što će olakšati i posao izvođaču. 

Direktor “Kote konstrakšn” Hajrudin Hećimović rekao je da je ova firma i do sada izvodila radove na stambenim objektima u Trebinju, navodeći da očekuje da radovi budu završeni u predviđenom roku od dvije godine. 

On je istakao da je ukupna vrijednost radova 2.800.000 KM. 

“Imamo kvalifikovanu operativu i opremu. Radovi počinju u martu”, rekao je Hećimović. 

SRNA


Povezane vijesti

ĆURIĆ: Očekujem da institucije rade svoj posao

eTrebinje

Ćurić: Vatrogasci koji nisu prošli sistematski pregled biće raspoređeni na druga radna mjesta, mora da se zna „ko kosi, ko vodu nosi“

eTrebinje

Ćurić: Projekat aerodroma u Trebinju na ponos svih nas

eTrebinje

Mirko Ćurić: Ako Bisera neće da pomogne, neka ne odmaže

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić: Uspjeh Hercegovačke kuće vjetar u leđa za dalji rad

eTrebinje

Ćurić najavio novi studijski program: Mediteranska poljoprivreda postaje prioritet (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više