eTrebinje
Najnovije Trebinje

Više od hiljadu Trebinjaca u akciji čišćenja grada

Izvor:

Fotografija:


U Trebinju se danas, na prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma, održava velika akcija uređenja grada, u kojoj učestvuje više od hiljadu naših sugrađana.

Početak radova za ljepše Trebinje ozvaničio je jutros, u osam časova, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, na platou bivše kasarne.

On je pozvao sve Trebinjce, radnike javnih ustanova, državnih preduzeća,organizacija i škola da se pridruže akciji čišćenja i uređenja, koja se organizuje drugu godinu zaredom.

„Akcija će biti nastavljena i u narednom periodu i veoma je bitno da Trebinje kao turistički grad ovog proljeća bude što ljepši. Važno nam je da se mnogo naših sugrađana odazvalo ovoj akciji“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Ćurić je naveo da će Grad Trebinje sa svojim službama obezbijediti besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada, te da će sve nadležne službe Grada Trebinja biti angažovane na uređenju grada i usluzi građanima.

„Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja drvoreda, sadnjom novih sadnica, uređenjem obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija“, poručio je Ćurić, dodajući da sve potrebne informacije u vezi sa akcijom uređenja građani mogu saznati pozivom na besplatan broj 121 operativnog centra JU „Ekologija i bezbjednost Trebinje“.

Kako je podsjetio Stevan Bekan, direktor Javne ustanove Ekologija i bezbjednost, nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Trebinje, sanirano je preko 200 stambenih i poslovnih objekata.

„Angažovali smo sve javne ustanove, udruženja građana, preduzeća, savjete mjesnih zajednica, vlasnike privatnih objekata, tako da očekujemo jednu uspješnu akciju na cijeloj teritoriji grada“, kazao je Bekan.

Od ranog jutra uklanjaju se divlje deponije, posađeno je nekoliko desetina sadnica drveća i ukrasnog bilja, a na cijeloj teritoriji grada postavljeno je 50 punktova sa kontejnerima, kako bi se građani mogli bolje organizovati u odlaganju otpada.

„U gradskom parku u subotu je zasađeno sedam sadnica čempresa i kestena i petnaest ukrasnih žbunova, što je bila donacija privatnog sektora, a danas će sadnice raznog drveća biti zasađene u naseljima Bregovi i Gorica“, kazao je Nedjeljko Lambeta direktor AD „Komunalno“.

Stomatološka ordinacija „Artdent“ i mjenjačnice „Nebac“ odliučili su da doniraju po jednu sadnicu drveća, koje će biti zasađene u gradskom parku.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Pripreme za proljećno uređenje grada

eTrebinje

Počela proljećna sadnja cvijeća u Trebinju

eTrebinje

Foto vijest: I vladika Dimitrije u akciji uređenja grada

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više