eTrebinje
Trebinje

Južni gradski izlaz: Trebinjski maturanti zasadili platane

Izvor:

Fotografija:


Maturanti trebinjskih srednjih zasadili su danas deset stabala platana na dijelu Južnog gradskog izlaza, koji bi, kako je zamišljeno trebalo da nosi ime „aleja maturana“.

Plan je da i svake naredne godine trebinjski maturanti zasade platane i druge sadnice uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova i ostalim dijelovima grada.

 Direktor AD „Komunalno“ Nedjeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon saznanja da su se u Trebinju, u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta lijepa akcija vremenom prestala.

„Ovo je dio Trebinja  dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici ude upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama“, naveo je Lambeta.

On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

Učenik Centra srednjih škola Srđan Domazet kazao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju u koju su ih zasadili učenici .

„U okviru predmeta ‘Demokratija i ljudska prava’ došli smo na ideju da svaka generacija maturanata zasadi nove sadnice i da učestvuju u uređenju zelenih površina“, naveo je Domazet.

Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i „Komunalno“, koji su obezbijedili sadnice platana.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

U RUSIJU… S LJUBAVLJU

eTrebinje

HEMIJSKA ZAŠTITA PLATANA I KESTENA – Potrebno ukloniti automobile i pokretne objekte

eTrebinje

32 stabla platana za ljepšu Malu potočinu i istočnu obilaznicu, uskoro sadnja još 200 stabala drveća

eTrebinje

Maturanti Centra srednjih škola obilježili su kraj obrazovanja

eTrebinje

Farmaceutski tehničari obilježili matursko veče (Foto)

eTrebinje

Srećno mali maturanti (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više