eTrebinje
Trebinje

Južni gradski izlaz: Trebinjski maturanti zasadili platane

Izvor:

Fotografija:


Maturanti trebinjskih srednjih zasadili su danas deset stabala platana na dijelu Južnog gradskog izlaza, koji bi, kako je zamišljeno trebalo da nosi ime „aleja maturana“.

Plan je da i svake naredne godine trebinjski maturanti zasade platane i druge sadnice uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova i ostalim dijelovima grada.

 Direktor AD „Komunalno“ Nedjeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon saznanja da su se u Trebinju, u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta lijepa akcija vremenom prestala.

„Ovo je dio Trebinja  dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici ude upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama“, naveo je Lambeta.

On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

Učenik Centra srednjih škola Srđan Domazet kazao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju u koju su ih zasadili učenici .

„U okviru predmeta ‘Demokratija i ljudska prava’ došli smo na ideju da svaka generacija maturanata zasadi nove sadnice i da učestvuju u uređenju zelenih površina“, naveo je Domazet.

Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i „Komunalno“, koji su obezbijedili sadnice platana.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Nastavljena akcija “Hiljadu platana za ljepše Trebinje”

eTrebinje

Trebinjci i mnogobrojni gosti uživali uz majstore trube

eTrebinje

Počela realizacija projekta „Hiljadu platana za ljepše Trebinje“

eTrebinje

U RUSIJU… S LJUBAVLJU

eTrebinje

HEMIJSKA ZAŠTITA PLATANA I KESTENA – Potrebno ukloniti automobile i pokretne objekte

eTrebinje

32 stabla platana za ljepšu Malu potočinu i istočnu obilaznicu, uskoro sadnja još 200 stabala drveća

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više